Foto: F64

Ar mainīgām sekmēm savos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubos pirmdien debitēja Latvijas izlases hokejisti Jānis Sprukts un Artūrs Kulda.

Pie uzvaras spēja tikt Sprukta jaunā komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", kuru pārstāv arī latviešu uzbrucējs Miķelis Rēdlihs. Savā laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā tika pārspēta Novokuzņeckas "Metallurg" vienība.

Abi latvieši spēlēja laukuma saimnieku otrajā maiņā. Rēdlihs uz ledus pavadīja 17 minūtes un 43 sekundes, bet Sprukts nospēlēja 15 minūtes un 48 sekundes.

Rēdlihs jau spēles trešajā minūtē izpelnījās 2+2 minūšu abpusējo noraidījumu par rupjību, bet pa pretinieku vārtiem cīņas gaitā veica piecus metienus, kas bija lielākais skaits komandā.

Tikmēr Sprukts metienus pa vārtiem neveica, toties uzvarēja desmit no 12 iemetieniem.

Laukuma saimniekiem uzvaru pagarinājuma otrajā minūtē nodrošināja Jegors Averins, bet "Lokomotiv" vārtsargs Kērtiss Senfords tika galā ar visiem 22 pretinieku metieniem.

Jaroslavļas klubam šī bija trešā uzvara pēc kārtas.

Tikmēr Kulda savā debijas spēlē Ufas "Salavat Julajev" rindās tika pie lielākā spēles laika komandā, bet viņa pārstāvētā vienība viesos ar 2:3 (1:2, 1:0, 0:1) zaudēja Maskavas CSKA hokejistiem.

Kulda darbojās savas komandas trešajā aizsargu pārī kopā ar 36 gadus veco kanādieti Brentu Sopelu, uz ledus pavadot 21 minūti un 18 sekundes. Šie abi hokejisti kā vienīgie Ufas kluba rindās nospēlēja vairāk par 20 minūtēm.

Aizsargs metienus pa vārtiem neveica, bet otrajā trešdaļā uz divām minūtēm tika noraidīts par sitienu ar ceļgalu. Šajā mazākumā viesu vārti palika neskarti.

Šis "Salavat Julajev" komandai ir otrais zaudējums pēc kārtas, kas seko trīs uzvarētu spēļu sērijai.

Kā ziņots, jau pagājušā gada vasarā Krievijas mediji ziņoja par "Lokomotiv" pārrunām ar Rēdlihu un Spruktu. Vēlāk komandai pievienojās tikai Rēdlihs, bet Sprukts noslēdza divu gadu līgumu ar Maskavas vienību CSKA, kas jūlijā tika lauzts. Pirms tam trīs sezonas uzbrucējs pavadīja Latvijas klubā Rīgas "Dinamo", bet šajā starpsezonā sarunu par iespējamu atgriešanos Rīgā nav bijis.

Tikmēr Kulda līdz šim bija brīvais aģents. Jūlijā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vinipegas "Jets" piedāvāja spēlētājam kvalifikācijas līgumu, kas gan netika pieņemts. Iepriekšējo sezonu Kulda pavadīja KHL vienībā Novosibirskas "Sibirj", bet pēc tās noslēguma pievienojās Vinipegas "Jets". Tiesa, aizsargs laukumā neizgāja nevienā no atlikušajām regulārā čempionāta spēlēm.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Lokomotiv" ar 18 punktiem 13 spēlēs pašlaik ieņem devīto vietu, bet "Salavat Julajev" ar 20 punktiem 12 mačos ir sestie Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!