Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" zaudējuma piektdien pārbaudes spēlē Habarovskas "Amur" vienībai, Latvijas kluba galvenais treneris Jūliuss Šuplers atzina, ka rezultāts ir taisnīgs.

Kā zināms, Tukumā notikušajā mačā "Dinamo" savā otrajā pirmssezonas pārbaudes spēlē ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:1) pēcspēles metienos piekāpās "Amur" vienībai, kuru šosezon pārstāv arī Aleksejs Širokovs un Mārtiņš Cipulis.

"Rezultāts ir taisnīgs un šoreiz visu izšķīra meistarība. "Amur" spēlēja aizsardzības stila hokeju, tāpēc nebija viegli atspēlēt divu vārtu starpību. Tomēr pratām izmantot savus momentus. Kopumā šim sagatavošanās posmam šis ir labs līmenis. Pirmās divas maiņas nospēlēja labi, pārējās divas normāli," komentēja Šuplers.

"Spēlē bija daudz cīņas un man tā patika. Pretinieks ir meistarīga komanda, kas "nesēž" aizsardzībā. Mums spēli gan sabojāja daudzie noraidījumi, jo dēļ tiem patērējām daudz spēka," atzina "Amur" galvenais treneris Aleksandrs Bļinovs.

Jau ziņots, ka "Dinamo" pirmdien savā pirmajā oficiālajā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas "Volvo" sporta centrā ar rezultātu 5:2 uzvarēja Vladimira Krikunova trenēto Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Vēl no 10.līdz 14.augustam "Dinamo" piedalīsies Kazahstānas Prezidenta kausa izcīņas turnīrā Astanā, kurā vēl sacentīsies Astanas "Baris", Maskavas apgabala "Atlant" un Minskas "Dinamo".

Paredzams, ka šajā turnīrā "Dinamo" vienībai palīdzēs arī divi nesen piesaistītie leģionāri zviedru vārtsargs Mīkaels Telkvists un kanādiešu uzbrucējs Broks Troters.

Pēc atgriešanās no Astanas "Dinamo" turpinās treniņus līdz 24.augustam, kad "Arēnā Rīga" sāksies "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņa, kurā Latvijas kluba pretinieki būs izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais Maskavas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" un "Atlant".

Savukārt pēdējā pārbaudes spēle pirms jaunās sezonas paredzēta 3.septembrī Liepājā ar "Liepājas metalurga" vienību.

Pirmo spēli jaunajā KHL sezonā "Dinamo" aizvadīs 9.septembrī izbraukumā ar Sanktpēterburgas SKA komandu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, sezonas noslēguma kopvērtējumā ieņemot astoto vietu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!