Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Bijušais Rīgas "Dinamo" treneris Jūliuss Šuplers savā jaunajā darbavietā, Maskavas CSKA vēlas izveidot tādu komandu, kas mājas spēlēs pulcētu pilnas tribīnes un ļoti atzinīgi izsakās par tās jauniešiem.

"Tas (skatītāju trūkums tribīnēs) ir lielisks izaicinājums," intervijā "Sport Ekspress" saka Šuplers. "Mēs visi centīsimies no CSKA izveidot komandu-konfekti. Esmu pārliecināts, ja mēs apvienosim savus spēkus – mēs, treneri, kluba vadība un jūs, žurnālisti -, arī CSKA spēles būs izpārdotas. Tas ir ļoti svarīgs moments. Jo Rīgā līdzjutēji bija mūsu sestais spēlētājs."

Treneris atzina, ka viņam CSKA komanda ir simpātiska jau sen, un viņam patīk tās spēlētais hokejs. "Vēl pusaudža gados Slovākijā es dzīvoju līdzi tieši šai komandai," atzīstas Šuplers. "Hokejs tās izpildījumā apbūra – ātrums, kombinācijas, "mežģīnes", piespēles vienā skārienā. Ilgus gadu desmitus pasaulē neviens tā nepēlēja kā CSKA. Tāpēc, kad man piezvanīja [kluba prezidents] Vjačeslavs Fetisovs, ilgi domāt nesāku."

Runājot par darbu ar CSKA, Šuplers sola tādu pat hokeju – ātru, agresīvu - spēlēt arī turpmāk, turklāt uzsvaru liekot nevis uz ārzemju zvaigznēm, bet uz jaunajiem "Krasnaja Armija" spēlētājiem. "Centīsimies spēlēt ātri, agresīvi, CSKA nav pieņemts spēlēt no aizsardzības," norāda Šuplers. "Ja man ļautu izvēlēties, jau tagad mums būtu maiņa Višnovskis-Hara, Gaboriks-Demitra-[Marians] Hosa. Taču šie meistari ir ļoti dārgi, un mums ir jāņem vērā kluba iespējas. Man ļoti patīk armijnieku Krievijas Jaunatnes hokejs līgas (MHL) komanda, tur ir labi puiši."

2010./2011. gada sezonā Maskavas CSKA regulārajāā čempionātā uzrādīja ne pārāk veiksmīgu sniegumu, Rietumu konferences kopvērtējumā ierindojoties tikai 10. vietā un izslēgšanas turnīrā neiekļuva. Pēc regulārā čempionāta beigām no galvenā trenera amata tika atstādināts Sergejs Ņemčinovs, kurš pārgāja uz ģenerālmenedžera posteni.

Rīgas "Dinamo" Šuplers nonāca 2008. gadā un visas trīs sezonas aizveda komandu līdz "play-off".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!