Foto: stock.xchng
Pazīstamais zviedru vārtsargs Mikaēls Telkvists pagaidām nekomentē iespējamo pievienošanos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo", trešdien ziņo Zviedrijas izdevums "Aftonbladet".

Pagājušajā nedēļā Latvijas laikraksts "Telegraf" ziņoja, ka Telkvists ir "Dinamo" interešu lokā. Tomēr "Dinamo" kluba vadība komentārus nesniedza, kamēr oficiāli nekādi darījumi nav notikuši.

Arī Telkvists pagaidām par "Dinamo" iespējamo piedāvājumu nevēlējās runāt, taču izteicās, ka vēlas spēkus vēl izmēģināt Nacionālajā hokeja līgā (NHL). "Ceru, ka tuvāko dienu laikā izdosies vienoties ar kādu NHL klubu. Esmu izsalcis pēc spēlēšanas Ziemeļamerikā. Man ir arī vairāki piedāvājumi no Eiropas klubiem."

30 gadus vecais Telkvists aizvadīto sezonu uzsāka KHL divkārtējās čempionvienības Kazaņas "Ak Bars" sastāvā, bet nespēja tur nostiprināties un turpināja karjeru Somijas augstākās līgas klubā Raumas "Lukko".

Telkvists no 2002. līdz 2009.gadam spēlējis Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubos Toronto "Maple Leafs", Fīniksas "Coyotes" un Bufalo "Sabres".

NHL karjeras laikā Telkvists ir aizvadījis 113 mačus, izcīnot 45 uzvaras. Vidēji ik mačā viņš savos vārtos ir ielaidis 3,01 ripu, kā arī atvairījis 89,8% pretinieku metienu. 

Viņš ir arī Turīnas olimpisko spēļu čempions un 2003.gada pasaules čempionāta sudraba un 2001.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs.

30 gadus vecais hokejists patlaban ir neierobežoti brīvā aģenta statusā.

Atgādinām, ka "Dinamo" tomēr nespēlēs cits zviedru vārtsargs Henriks Kārlsons, ar kuru jau bija panākta vienošanās. 

Kārlsons esot izvēlējies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kalgari "Flames" piedāvājumu, jo NHL jauno spēlētāju drafta ceremonijā Sanhosē "Sharks", kurai piederēja tiesības uz Karlsonu, aizmainīja zviedru vārtsargu uz Kalgari.

"Dinamo" norādīja, ka juridiska vienošanās par Kārlsona spēlēšanu vēl nav bijusi panākta, un tas nozīmē, ka klubam būs jāmeklē jauns vārtsargs.

Tāpat zināms, ka "Dinamo" rindās spēlēs amerikāņu vārtsargs Kriss Holts. 25 gadus vecais Holts ar "Dinamo" parakstīja līgumu uz diviem gadiem.

Holts aizvadītajā sezonā spēlēja NHL kluba Otavas "Senators" fārmklubā Binhemtonas "Senators", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL). Kā zināms, Binhemtonas vienībā pērn spēlēja arī Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Aizvadītajā sezonā 1,93 metrus garais Holts AHL čempionātā 33 aizvadītajās spēlēs izcīnīja 16 uzvaras, vidēji savos vārtos ielaižot 2,95 ripas un atvairot 90,5% pretinieku metienu. Tāpat Holts četros mačos palika ne reizi nepārspēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!