Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kārtējo rupjo spēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā svētdien aizvadījusi Čehovas "Vitjaz" komanda, kas Minskā, cīnoties ar vietējo Minskas "Dinamo" vienību, pēdējās 15 sekundēs pamanījās tikt pie 156 soda minūtēm.

Spēles izskaņā ar Minskas līdzjutējiem pamanījās izkauties arī "Vitjaz" komandas galvenais treneris Andrejs Nazarovs, nopelnot noraidījumu līdz spēles beigām.

Šajā mačā Minskas "Dinamo" uzvarēja ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:1, 2:0), uzvaras vārtus gūstot tikai 44 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad, spēlējot vairākumā, precīzi meta Jaroslavs Obšuts.

Atlikušajā laikā "Vitjaz" spēlēja bez vārtsarga, tomēr rezultātu viņiem neizdevās mainīt. 15 sekundes pirms pamatlaika beigām kautiņu izraisīja "Vitjaz" hokejists Aleksandrs Sazonovs, tomēr arī pēc tam viesi nenomierinājās un vēl pēc astoņām sekundēm konfliktā ar līdzjutējiem iesaistījās Nazarovs.

Šajā brīdī Nazarovs ar "Vitjaz" hokejistiem Mihailu Aņisinu un Artemiju Panarinu sāka ar nūjām bakstīt tribīnēs esošos līdzjutējus, kuri brīdi iepriekš bija apmētājuši viesu soliņu. Visi trīs nopelnīja noraidījumus līdz spēles beigām.

Zīmīgi, ka šo pēdējo 15 sekunžu laikā Minskas "Dinamo" komandai netika piešķirta neviena soda minūte.

Savukārt "Vitjaz" spēli noslēdza ar 182 soda minūtēm.

Pēc mača Nazarovs neieradās uz pēcspēles preses konferenci un speciālista vietā uz jautājumiem atbildēja viņa palīgs Igors Kaļaņins.

"Nazarovs neieradās, jo viņam no tribīnēm ar kaut ko trāpīja, tāpēc treneris guva nelielu traumu," uzsvēra Kaļaņins.

Iepriekšējais skaļais incidents ar "Vitjaz" komandas līdzdalību notika pirms mēneša, kad tā spēles beigās ļoti rupji rīkojās pret Latvijas komandu Rīgas "Dinamo" hokejistiem.

Toreiz pēc mača dažāda ilguma diskvalifikācijas saņēma četri Čehovas kluba spēlētāji.

Spēlē pret Minskas "Dinamo" "Vitjaz" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, bet pirms tam vienība negaidīti bija izcīnījusi piecas uzvaras piecās spēlēs.

Tagad Minskas "Dinamo" KHL Rietumu konferences kopvērtējumā ar 42 punktiem 23 spēlēs ieņem otro vietu, bet "Vitjaz" komandas kontā ir 21 punkts 22 mačos un pēdējā, 11.vieta konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!