Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" kanādiešu aizsargs Mets Robinsons sestdien pārgājis uz Maskavas "Dinamo" vienību, ko turpmāk trenēs latviešu speciālists Harijs Vītoliņš.

Robinsons noslēdzis līgumu uz divām sezonām.

Pagājušajā sezonā 27 gadus vecais kanādietis regulārajā turnīrā Rīgas "Dinamo" sastāvā 54 mačos izcēlās ar desmit vārtiem, 17 rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficientu +19, bet septiņos Gagarina kausa mačos viņa kontā bija divas rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Rīgas "Dinamo" ar 3-4 piekāpās Ukrainas komandai Doņeckas "Donbass".

Pirms tam divas sezonas Robinsons bija aizvadījis Zviedrijas spēcīgākās līgas - "Elitserien" - klubā "Timra", kur 110 spēlēs guva 11 vārtus un izdarīja 32 rezultatīvas piespēles.

Hokejists karjeru Eiropā sāka 2010.gadā Norvēģijas klubā Sarpsborgas "Sparta", kur guva 14 vārtus un izdarīja 29 rezultatīvas piespēles, kļūstot arī par visa čempionāta rezultatīvāko aizsargu.

Pēc Aļaskas universitātes beigšanas 2009.gadā Robinsons divas sezonas spēlēja Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandās Lasvegasas "Wranglers" un Elmairas "Jackals", kur aizvadīja 70 spēles, guva astoņus vārtus un izdarīja 27 rezultatīvas piespēles.

Savukārt 2009./2010. gada sezonā Robinsons piecas spēles bija Kaspara Daugaviņa komandas biedrs Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionātā Binhemptonas "Senators" sastāvā.

Zīmīgi, ka nākamajā sezonā Maskavas "Dinamo" komandā spēlēs arī Daugaviņš, kurš pārgājis no Šveices komandas Ženēvas "Servette". Tāpat to turpinās pārstāvēt arī vēl viens latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums.

Maskavas "Dinamo" komanda iepriekšējās divās sezonās Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadībā uzvarēja KHL čempionātā, bet šosezon pēc triumfa regulārajā turnīrā jau Gagarina kausa pirmajā kārtā piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejistiem.

Pēc sezonas beigām Znaroks kļuva par Krievijas izlases galveno treneri, kur par viņa palīgu kļuva Vītoliņš, bet par Maskavas "Dinamo" galveno treneri tika iecelts Vītoliņš, bet Znaroks tajā turpmāk būs konsultants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!