Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas hokejists Daniss Zaripovs, kuram samazināta diskvalifikācija par dopinga lietošanu, atgriezies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Kazaņas "Ak Bars", vēsta klubs.

36 gadus vecajam hokejistam, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Magņitogorskas "Metallurg" vienību, vasarā tika piespriesta diskvalifikācija uz diviem gadiem. Viņa analīzēs tika atrastas divas aizliegtās vielas, kas attiecas uz klasi S6.b (stimulatori) un klasi S5 (diurētiķi un maskējošie līdzekļi), taču novembrī Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) pēc apelācijas izskatīšanas sodu samazināja līdz sešiem mēnešiem.

Diskvalifikācija Zaripovam noslēdzās 23. novembrī, un jau piektdien, 24. novembrī, "Ak Bars" paziņoja par līguma noslēgšanu ar pieredzējušo uzbrucēju. Līgums noslēgts līdz 2018./2019. gada beigām. Jau pirms diskvalifikācijas piespriešanas Zaripovs bija pievienojies Kazaņas komandai.

Zaripovs ir četrkārtējs KHL Gagarina kausa ieguvējs un trīskārtējs pasaules čempions ar Krievijas valstsvienību. KHL čempionātā viņš aizvadījis 476 spēles, kurās guvis 199 vārtus un izdarījis 252 rezultatīvas piespēles. Savukārt Gagarina kausa izcīņā viņa kontā 127 spēles, 55 vārti un 59 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!