Foto: RIA Novosti/Scanpix/LETA

Pazīstamais krievu uzbrucējs Nikolajs Žerdevs pirmdien lauzis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Čehijas klubu Prāgas "Lev", savā mājaslapā apstiprinājusi komanda.

Kā ziņots, jūlijā abas puses bija noslēgušas vienošanos uz vienu gadu. Noslēgto līgumu hokejists pamatīgi nosvinējis ar plašiem tračiem viesnīcā, kā arī pamatīgi sasitot desmit miljonus rubļu (160 tūkstošus latu) vērto "Bentley" markas automašīnu.

Taču nu Žerdevs izvēlējies līgumu pārtraukt, ko "Lev" arī izdarījuši. Hokejists vēlmi atstāt Prāgas klubu esot attaisnojis ar vēlmi būt pie ģimenes Krievijā.

Versiju par komandas pamešanu ģimenes apstākļu dēļ medijos atbalstījis arī hokejista aģents Jurijs Nikolajevs, taču krasi pretēju viedokli paudis KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs.

"Mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka Žerdevs atkal ir "norāvies" - sācis uzdzīvot," Krievijas medijos citēts Medvedevs, kurš licis saprast, ka hokejistam vajadzētu padomāt par ārstēšanos no alkohola atkarības.

Kā ziņots, Žerdevs iepriekšējo sezonu iesāka Mitišču "Atlant" klubā, taču janvārī tika aizmainīts uz Kazaņas "Ak Bars". Tur viņš uzkavējās līdz pat sezonas beigām, līdz atgriezās "Atlant" vienībā.

Tomēr jūlija pirmajā pusē "Atlant" komanda pārtrauca sadarbību ar 28 gadus veco uzbrucēju.

Žerdevs iepriekšējā sezonā "Atlant" un "Ak Bars" rindās kopumā aizvadīja 50 spēles, kuru laikā 15 reizes pārspēja pretinieku vārtsargus, kā arī veica 28 rezultatīvas piespēles. Savukārt Kazaņas vienības rindās Gagarina kausa izcīņā viņš aizvadīja 18 mačus, izceļoties ar diviem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Divkārtējais pasaules čempions Krievijas izlases rindās karjeras laikā aizvadījis 436 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), gūstot 116 vārtus un veicot 148 rezultatīvas piespēles. Savu pēdējo sezonu NHL Žerdevs aizvadīja 2010./2011.gadā.

Savā debijas sezonā KHL čempionātā "Lev" regulāro sezonu noslēdza Rietumu konferences kopvērtējuma septītajā vietā, bet Gagarina kausa ceturtdaļfinālā pārliecinoši ar 0-4 piekāpās Maskavas CSKA komandai.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!