Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē divas dienas pēc kārtas Olimpiskajā sporta centrā notika Rīgas sporta spēļu dienas turnīri sešos dažādos komandu sporta veidos – futbolā, volejbolā, basketbolā, frisbijā, florbolā un minihandbolā. Sporta spēlēs piedalījās 820 dalībnieki dažādos vecumos, informēja sacensību organizatori.

Dalība sacensībās bija bez maksas, un pieteikties varēja jebkurš interesents un sporta spēļu entuziasts. Apmeklētākais sporta veids bija futbols, kur piedalījās 250 dalībnieki. Uzvaru un Rīgas sporta spēļu kausu futbolā ieguva komanda Torpedo. Labākā komanda basketbola turnīrā bija RPP, bet florbola, kas ar 230 dalībniekiem ierindojās otrajā vietā iecienītāko sporta veidu sarakstā, kausu izcīnīja komanda "Neķer zivi".

Minihandbola turnīrā piedalījās paši mazākie dalībnieki no Rīgas skolām – zēnu konkurencē kausu izcīnīja "Ātrie tīģeri" no Rīgas 85.vidusskolas, bet meiteņu konkurencē labākās bija Rīgas 6. vidusskolas meitenes. Frisbija spēlē komandas cīnījās gan profesionāļu, gan izaicinājuma grupās, kur spēlēja mazāk pieredzējuši dalībnieki. Stiprākās grupas konkurencē uzvarēja komanda "Alberts", bet izaicinājuma grupas labākie bija komanda "Mazie G". Volejbolā, kas bija trešais vairāk apmeklētākais sporta veids, vīriešu konkurencē triumfēja komanda "VBK Sparta", bet sieviešu konkurencē laurus plūca "Gludi LM/Rīga".

Rīgas sporta spēļu dienā piedalījās amatieru un sporta veida interesentu komandas. Volejbola uzvarētāju komandas pārstāvis atzina, ka tautas sporta sacensības un sporta spēles ir atbalstāmi pasākumi, jo tajos var piedalīties jebkurš interesents, līdz ar to tas attīsta šādu sporta veidu un ceļ tā popularitāti.

Paralēli sporta spēlēm ikvienam skatītājam un sporta spēļu dienas dalībniekam bija iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās, īpaši bērniem bija iespēja izkustēties 1188 piepūšamajā atrakcijā, iegūt piemiņas bildes no fotostūra, kā arī uzzināt sava florbola metiena ātrumu speciālajā ātruma mērītājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!