Foto: Publicitātes attēli
Ar vairāk kā 4500 skrējēju piedalīšanos sestdien, 7. maijā, aizritējis viens no patriotiskākajiem un aizraujošākajiem tautas sporta notikumiem Latvijā - "DNB Stipro skrējiens", kurš notika astoto reizi pēc kārtas, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatori.

Šogad "DNB Stipro skrējienā" tika pārsniegts pērnā gada dalībnieku skaits. Kā ierasts, visvairāk dalībnieku sacentās Masu starta komandu un vīriešu grupā. Pieaugušo distancē uz starta izgāja vairāk kā 4500 skrējēju, proti, 550 sievietes, 1500 vīrieši un 600 komandas, portālam "Delfi" norādīja sacensību organizatori.

Elites grupas sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja vairākkārtēja Stipro skrējiena laureāte Inga Dauškāne. Nākamā finišu sasniedza Līga Ārniece, bet trešā palika Marta Jansona. Par profesionāļu vīriešu grupas uzvarētāju kļuva Artūrs Pauliņš, aiz viņa otrajā vietā ierindojās Jānis Krūmiņš, bet uz goda pjedestāla trešā augstākā pakāpiena "DNB Stipro skrējienā" kāpa Kristaps Vējš – Āboliņš. Starp komandām šajā pašā grupā labākā bija "Alūksnes Klondaika".

Savukārt masu starta grupā visātrāk distanci veica Ilze Meijere. Starp vīriešiem labākais šajā gadā bija Artis Pūcītis, bet komandu ieskaitē uzvaru svinēja Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes otrais kvartets.

"Mēs redzam, ka arvien vairāk cilvēku Latvijā pievēršas veselīgam un aktīvam dzīvesveidam, kas līdzi sev nes arī lielāku mobilitāti. "DNB stipro skrējiens" ir unikāla sporta aktivitāte, jo apvieno kā fiziskus, tā morālus pārbaudījumus. Izpalīdzība un komandas gars vieno gan skrējējus, gan atbalstītājus, tā ir iespēja parādīt savu spēku un spēju uzvarēt sevi, tāpēc esam patiesi priecīgi, ka šogad kļuvām par daļu no šī pasākuma un kopīgiem spēkiem veicinājām tā izaugsmi," sacīja "DNB bankas" Mārketinga un komunikācijas pārvaldes vadītājs Kristians Pudans.

Turpinot ierasto tradīciju, pasākumā tika sumināts arī "DNB Stipro skrējiena" vecākais dalībnieks, kurš jau ceturto gadu pēc kārtas bija Viktors Suborins. Šoreiz "Stiprākās augstskolas" titulu ieguva Nacionālā Aizsardzības akadēmija, par "Stiprāko uzņēmumu" atzina "Alūksnes Klondaiku", savukārt "Spēcīgākās pašvaldības" godu ieguva Brocēnu novada pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!