Foto: F64
Atklājot ziemas skriešanas sezonu, "Lattelecom" Rīgas maratons kopā ar "adidas" svētdien, 26. oktobrī, "Arēnā Rīga" pulcēja vairāk nekā 1000 skriešanas entuziastu un veselīga dzīvesveida cienītāju uz ziemas sezonas atklāšanas skolu un skrējienu.

Pasākums pulcēja spožākās Latvijas un Baltijas skriešanas zvaigznes un iedvesmotājus, dodot iespēju dalībniekiem apgūt praktiskus skriešanas knifus, saņemt konsultācijas, saņemt pozitīvisma devu no pieredzējušajiem runātājiem un uzskriet kopīgā draudzības skrējienā ar startu un finišu "Arēnā Rīga".

Sezonas atklāšanas "adidas" skolu ievadīja iedvesmas stāsti no Latvijas rekordistiem maratona distancē Jeļenas Prokopčukas, kura nebija gan klātienē, un Valērija Žolneroviča, kā arī viņu pieredzējušā trenera Aleksandra Prokopčuka. Speciāli sezonas atklāšanai uz Rīgu atbrauca arī slavenākās Igaunijas skrējējas - Līna un Leila Luikass - māsas pārstāv Igaunijā populāro projektu "Trio to Rio", kura ietvaros viņas gatavojas olimpiskajām spēlēm Riodeženeiro. Praktiskus knifus un ziemas ieteikumus sniedza "adidas" skriešanas skolas treneris, pasaules un Eiropas čempions daudzcīņā Romāns Melderis, maratoniste un fitnesa trenere Zanda Zariņa Rešetina, kā arī "Lattelecom" Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

Sezonas atklāšanas "adidas" skrējienam starts tika dots uzreiz pēc iedvesmas stāstiem turpat Arēnas Rīga galvenajā zālē, skrējējiem izskrienot uz Mālpils ielas un ~2,5km apļus veicot "Arēnas Rīga" apkaimē pa Skanstes, Zirņu un Vesetas ielām. Noslēdzot katru 2,5km garo apli, dalībnieki veica "goda apli" Arēnas Rīgas telpās un DJ Toma Grēviņa mūzikas pavadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!