Foto: LETA

Ar savdabīgām un aizraujošām sacensībām otrdien, 12. aprīlī, "Ātuma cilts" kartingu hallē tika atklāta "Vivus.lv" kalnu divriteņu (MTB) maratona 10. sezona.

Atklāšanas ietvaros tika noskaidrots, kurš kartinga trasē izrādīsies ātrāks - 2015.gada "Vivus.lv" MTB maratona uzvarētājs Oskars Muižnieks, daudzkārtējs "Zelta mopēds" sacensību uzvarētājs Ainārs Karro vai skrituļslidošanas virtuozs Nils Jansons. Aizraujošā cīņā, ar nepilnas sekundes pārsvaru ātrākā kartinga halles braucēja titulu izcīnija Ainārs Karro.

Šogad dalībnieku iecienītais kalnu divriteņu maratona seriāls "Vivus.lv" MTB maratons svin savu 10. jubilejas sezonu, kas sāksies svētdien, 17. aprīlī, Ventspils Piedzīvojumu Parkā. Ventspils trase jau kļuvusi par klasisku Latvijas MTB seriālu sezonas atklāšanas mājvietu. Kā skaidro viens no "Vivus.lv" MTB maratons seriāla organizatoriem Mairis Levans: "Ventspils ir ļoti pateicīga vieta kalnu divriteņu maratona organizēšanai agrā pavasarī, jo varam gandrīz ar 100% garantiju būt droši, ka sniegs aprīlī jau būs nokusis. Tāpat Ventspils Piedzīvojuma parka infrastruktūra un slēpošanas kalns ir lieliski piemērots velosacensību organizēšanai."

Šogad "Vivus.lv" MTB maratons svin savu desmito sezonu, tāpēc organizatori īpašu uzmanību pievērsīs jaunumiem, lai nodrošinātu dalībiekiem aizraujošas sacīkstes un lielisku atmosfēru līdzjutējiem. Šogad pirmo reizi Latvijā MTB sacensībās tiks noskaidrots CAT aktīvākais braucējs. Interesanti, ka tā noteikšanai vērā tiks ņemti ne tikai finišā iegūtie punkti, bet arī starpfinišā ieņemtā vieta. Pie tam, starpfinišā sportisti varēs sakrāt vairāk punktus nekā finišā.

Vairākos sacensību posmos tiks nodrošināta sacensību tiešraide "LMT Straume" kanālā. Arī pirmo Vivus.lv MTB maratona posmu 17. aprīlī varēs vērot tiešraidē. Katrā posmā šogad būs "Labs kino" Pusaudžu distanci, kas veidota, lai nodrošinātu pusaudžiem viņu vecumam un fiziskajai gatavībai atbilstošu distanci. Pusaudžu distances garums Ventspilī būs aptuveni 10 kilometri, bet citos Vivus.lv MTB maratona posmos distances garums būs robežās no 10 līdz 15 km.

Laikā, kad dalībnieki gatavojas sacensībām vai atrodas distancē, īpaša uzmanība tiks pievērsta sacensību centrā līdzjutēju un bērnu izklaidēm.

Tāpat kā visus iepriekšējos gadus, Vivus.lv MTB maratons notiks septiņos posmos visā Latvijā, kuros tiks noskaidroti labākie braucēji gan katrā posmā, gan absolūtajā vērtējumā, gan arī savās vecuma grupās.

Šosezon dalībnieki varēs izvēlēties vienu no četrām distancēm:

"LMT Straume" MARATONA distance (50-60km)

"Latvijas Valsts Meži" PUSMARATONA distance (25-30km)

"Labs Kino" PUSAUDŽU distance (10-15km)

"LIMPO" bērnu brauciens (0.4-2km).

Tradicionāli Vivus.lv MTB maratons ir dabai draudzīgākais maratonu seriāls, kur liela uzmanība tiek pievērsta draudzīgai attieksmei pret dabu un dalībniekiem savā starpā. Trases veidotas pa mežu takām un pļavām, iekļaujot burvīgās apkaimes ainavas. Sadarbībā ar "Zaļā josta" un "Latvijas Valsts meži" turpināsim atgādināt par to, cik svarīgi sargāt vidi, kurā mēs dzīvojam, cik daudz un dažādos veidos varam tai palīdzēt.

Vivus.lv MTB maratons 10. jubilejas sezonā nākamie posmi:
2. posms 22.05.2016. - Riekstukalns, Baldone
3. posms 12.06.2016. - Milzkalns, Tukums
4. posms 26.06.2016. - Kamparkalns, Talsi
5. posms 24.07.2016. - Smiltene
6. posms 07.08.2016. - Cēsis
7. posms 10.09.2016. - Ape / Vastse Roosa (Igaunija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!