Foto: Publicitātes foto
Pagājušās nedēļas nogalē ar Olaines posmu sākās piedzīvojumu sacensību "xRace" septītā sezona, kur dalībnieki trīs dažādās distancēs - "Vichy" ģimenes, "Veloatlaides.lv" tautas un "Garmin" sporta distancēs - veica dažādus skriešanas, velobraukšanas, laivu un speciālos uzdevumus Olaines apkārtnē.

Absolūtie uzvarētāji "Veloatlaides.lv" Tautas distancē bija komanda "TERRA TOPO", bet "Garmin" Sporta distancē kopvērtējumā labākie bija "Adventure team adidas", informē rīkotāji.

Sezonas pirmais posms saulainajā pavasara dienā pulcēja kuplu piedzīvojumu meklētāju skaitu no piecām valstīm – lielāko konkurenci Latvijas piedzīvojumu sacensību spēcīgākajām komandām sastādīja Igaunijas un Lietuvas pārstāvji, kuriem jau ir bagāta pieredze gan "xRace", gan starptautiskās piedzīvojumu sacensībās.

"Garmin" distancē bija pieteikušās 32 komandas, kas sacensību garāko distanci centās veikt 8 stundu kontrollaika ietvaros. Cīņa par uzvaru sezonas pirmajā posmā izvērtās gana spraiga, kur divas no spēcīgākajām komandām finišā šķīra vien 12 sekundes - pirmo vietu sīvā cīņā izcīnīja komanda "Adventure team adidas" (4:52:54), bet otrā vieta vīriešu komandu konkurencē šoreiz "ISOSTAR" komandai (4:53:06). Vairāk kā pusstundu vēlāk vīriešu komandu konkurences goda pjedestālu noslēdza komanda "mežā galvenais". Jaukto komandu konkurencē pārāki bija pieredzējusī komanda "TEAM NORDWOOD" no Igaunijas, kas kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā, otrie un vienīgie latvieši uz jaukto komandu goda pjedestāla – komanda "Where`s The Finish?" – bet trešā vieta vēl vienai igauņu komandai "Õnnevalem".

"Lai gan komandu bija daudz, ieskaitot viesus no kaimiņvalstīm, jau no sākuma paredzējām, ka sīvākā cīņa būs tieši ar "Isostar" komandu. Tomēr arī tad nespējām paredzēt, ka trasi veiksim praktiski nenolaižot acis viens no otra un cīnoties līdz pat pēdējiem metriem. Domāju, ka tieši tādēļ emocijas, šķērsojot finišu burtiski 10 metrus pirms konkurentiem, bija īpaši spēcīgas, abām komandām cīnoties uz spēku izsīkuma robežas. Šķiet, šī būs visai "karsta" sezona," saka "Garmin" distances absolūto uzvarētāju "Adventure team adidas" komandas kapteinis Uldis Žimants.

"Veloatlaides.lv" distancē rezultāti tika sadalīti mierīgākā noskaņojumā – kopvērtējuma uzvarētāji "TERRA TOPO" finišā iesoļoja lēnām un nesteidzoties, jo tuvākos sekotāji nebija pat redzeslokā. Otrā vieta vīriešu komandu grupā "Brieži" komandai, bet trešo vietu izcīnīja "Viss ir galvās" komanda. Jaukto komandu konkurencē labākās trīs komandas – "pes cor caput", kuri izcīnīja arī augsto otro vietu kopvērtējumā, uz otrā pjedestāla pakāpiena komanda "Riga Adventure Team - 2 koki un citi zvēri", bet trešie – komanda "Dinamīts". Labākās trīs sieviešu komandas – "steam IKŠĶILE", "IzKusties" un "Kārklu muiža".

Atsevišķi "Garmin" distancē un "Veloatlaides.lv" distancē tika vērtētas arī uzņēmumu komandas. Garmin distancē labāko uzņēmumu godu šoreiz izcīnīja "Adventure team adidas", "ISOSTAR" un "Allnex", bet "Veloatlaides.lv" distancē trīs spēcīgākās uzņēmumu komandas bija "TERRA TOPO", "Anzāģe overweight" un "VeloAtlaides.lv". Tikmēr pašā īsākajā distancē – "Vichy" Ģimenes distancē - sacentās un piedzīvojumus baudīja iesācēju un ģimeņu komandas. Starp ģimeņu komandām labākās bija "SUSANIN RACING TEAM", "Kartupeļu ēdāji" un "Rapunzel Racing Team".

Kamēr dalībnieki devās distancē, arī līdzjutējiem bija iespēja piedalīties fotoorientēšanās aktivitātē Olaines Mežaparkā, pārbaudīt spējas gumijas vilkšanā un spēka uzdevumā, bet bērniem lielu interesi piesaistīja iespēja taisīt personalizētas nozīmītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!