Foto: DELFI
Gaidāmajā ielu sporta un kultūras festivālā "Ghetto Games" visvairāk uzmanības tiks veltīts ekstrēmajiem sporta veidiem, kur savu meistarību demonstrēs virkne pasaules līderu, šodien preses konferencē pavēstīja pasākuma organizatori.

Sezonas gaitā sacensības notikušas vairāk nekā desmit sporta veidos, bet festivālā tiks pārstāvēti 18, izņemot futbolu un regbiju.

"Ghetto Games" festivāls norisināsies Ventspilī no 8. līdz 11.augustam jau otro gadu, un apmeklētājiem ieeja būs bez maksas. Šoreiz tas pulcēs vairāk nekā 1500 dalībniekus no 20 valstīm.

Interesantākā festivāla diena būšot sestdiena, kad pilsētas centrā norisināsies "Streetbike" frīstaila sacensības ar teju visu Eiropas līderu dalību un Latvijā vēl neredzētiem trikiem. Tāpat notiks "slam dunk" konkurss ar Latvijas labāko meistaru Kristapu Dārgo, Kārli Apsīti un pieciem ārvalstu viesiem no Polijas, Ukrainas, Francijas un Itālijas. Vēl sestdien paredzēts strītbola turnīrs ar sešu ārvalstu komandu dalību.

"Slam dunk" konkursā ārzemju viesi būs Kaders Kams no Itālijas, ukrainis Dmitrijs Krivorenko, Emīls Olševskis un Rafals Lipinskis no Polijas, kā arī Kevins Emī no Francijas.

Kā uzsvēris Dārgais, šo konkursu var uztvert kā sava veida Eiropas čempionātu, jo pirmo reizi pēdējo trīs gadu laikā vienās sacensībās startēs seši no kontinenta astoņu spēcīgāko meistaru pulka.

"Pagājušajā gadā spējām aizraut jebkuru, bet šogad jau norausim jumtu," teica "Ghetto Games" kustības dibinātājas Raimonds Elbakjans.

Bez "Streetbike" frīstaila un basketbola sacensībām festivāla laikā notiks ekstrēmās skrituļslidošanas un BMX frīstaila sacīkstes, ielu vingrošanas, armreslinga, velotriāla, ielu florbola, velo polo, ielu deju un cita veida sacensības.

Tikmēr Elbakjans atklāja, ka Latvijas čempionāts 3x3 basketbolā, kas aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās Rīgā, viņiem ir vienaldzīgs. "Vēlamies būt tuvāk tautai. Tas ir pavisam cits pasākums ar citiem mērķiem un spēles līmeni. Mums tas ir augstāks. Ceru, ka nākotnē tomēr spēsim rast sadarbību ar Latvijas Basketbola savienību (LBS), jo pašlaik esam kā divi krasti."

Festivāla laikā slēpošanas kalnā "Lemberga hūte" notiks nakts pasākumi ar dažādām izklaides programmām, turklāt būs pieejama arī telšu pilsētiņa. Pa dienu visas aktivitātes norisināsies pilsētas centrā.

Aktivitātes un sacensības notiks pilsētas skeitparkā, olimpiskā centra "Ventspils" apkaimē, uz Lielā prospekta, Ventspils piedzīvojumu parkā un pludmales akvaparkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!