Foto: Publicitātes foto

Lieldienās ar jubilejas, piekto "MySport" Tomes MTB Maratonu Latvijā sākās kalnu riteņbraukšanas sezona.

Dalībnieki startēja garajā distancē "STEVENS" MTB Maratonā, "GHOST" MTB Pusmaratonā un bērnu sacensībās. Maratona distance, kā ierasts, bija 50 km, pusmaratona distance 25 km gara, bet bērnu trašu garumi bija no 150 metriem līdz 3 kilometriem.

Otro gadu pēc kārtas garajā distancē uzvaru svinēja "Rietumu banka - Rīga" pārstāvis Dmitrijs Sorokins, kurš tagad ir vienīgais braucējs, kam šajās sacensības izdevies uzvarētu divas reizes. Otro vietu izcīnijā cits "Rietumu banka - Rīga" braucējs Andris Vosekalns, finiša spurtā pārspējot "MySport Veikals" komandas braucēju Raivi Zīmeli. Izšķirošo atrāvienu Sorokins veica otrā apļa vidū, trases grūtākajā daļā, līdz finišam savu pārsvaru palielinot līdz vienai minūtei.

Dāmu konkurencē jau trešo gadu pēc kārtas palika nepārspēta "Rietumu banka - Rīga" sportiste Lelde Ardava, pārliecinoši uzvarot ZZK komandas sportisti Katrīnu Jaunslavieti.

Īsajā distancē spraigā finišā uzvaru izcīnīja "HAWAII EXPRESS FILTER" pārstāvis Roberts Draugs aiz sevis atstājot Juri Damškalnu no "MySport Veikals" komandas un Ģirtu Cirveli no "SUBARU AD REM Auto" MTB komandas.

Neskatoties uz to, ka vēl dažas dienas pirms sacensībām uz sacensību dienu tikai solīti ļoti ziemīgi laika apstākļi ar sniegu, sacensību dienā laika apstākļi bija ļoti piemēroti riteņbraukšanai. Gaisa temperatūra bija nedaudz virs nulles, iepriekšējā dienā uzsnigušais sniegs bija paspējis nokust un trase bija sausa.

Trase, kā ierasts Tomē, bija sausa un ātra. Lielākā daļa trases vijās pa Tomes priežu meža ceļiem, stigām un takām. Šogad trasē bija nelielas izmaiņas atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, iekļaujot jaunas meža stigas un takas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!