Trešdien pulksten 23:59 portālā velo.lv noslēdzas iepriekšējā pieteikšanās SEB MTB maratona sestajam posmam, kas norisināsies vienā no visu laiku aizraujošākajām trasēm -Cēsīs.

Organizatori, pamatojoties uz laika prognozēm, pieņēmuši lēmumu mainīt starta laikus. "Skandi motors" distancē sacensības sāksies pulksten 11:00, bet "Virši – A" un "Mammadaba" veselības braucienos starts tiks dots pulksten 12:00, informē rīkotāji.

Cēsu posms katru gadu ir izcēlies ar ļoti aizraujošām trasēm. Izņēmums nebūs arī šis gads. Trases veidotāji - Jānis Citko un Vilmārs Tomsons - salikuši kopā idejas, lai izveidotu vienu no visu laiku interesantākajām un dinamiskākajām trasēm SEB MTB maratonu vēsturē. "Skandi motors", "Virši - A" un "Mammadaba" veselības distanču starts notiks uz Birzes ielas, bet finišs visiem braucieniem, kā arī aizraujošās bērnu sacensības gaidāmas Cēsu stadionā.

Kā pirmie sacensības uzsāks "Skandi motors" distances braucēji, kurus sagaida 56 kilometru gara, bet pietiekami sarežģīta un interesanta trase. Sākuma daļā riteņbraucēji dosies uz Amatu, bet tad, pievarot "Žagarkalna" un "Ozolkalna" pacēlumus un nobraucienus, atgriezīsies Cēsīs, ļaujot līdzjutējiem vērot spraigās cīņas. Turpinājumā trase pa meža ceļiem vedīs Valmieras virzienā, bet tad atkal atgriezīsies Cēsīs, kur būs finišs. Kopvērtējuma vadībā pēc pieciem posmiem atrodas "Rietumu - Delfin" riteņbraucēji - Andžs Flaksis un Krists Neilands. Viņiem seko cēsinieks un "ZZK" komandas pārstāvis Arnis Pētersons. Komandu vērtējumā pārliecinoši līderi ir "Rietumu - Delfin" sportisti.

Lielākā daļa no riteņbraucējiem startēs "Virši -A" un "Mammadaba" Veselības braucienos. "Virši -A" distancē dalībniekus sagaida vairāk nekā 40 kilometru gara distance. Lai arī tā būs nedaudz īsāka un vietām vienkāršotāka nekā "Skandi motors" braucienā, tomēr arī šeit sagaidāmi aizraujoši posmi, šauras taciņas, gari un slaidi nobraucieni un citi pārbaudījumi, kas neliks vilties. "Mammadaba" veselības braucienā, kas vairāk domāts aktīvās atpūtas cienītājiem, kuru mērķis nav rezultāts, sagaidāma 34 kilometru gara un interesanta trase.

Pamatojoties uz lielo karstumu, sacensību organizatori pieņēmuši lēmumu mainīt starta laikus. "Skandi motors" brauciens sāksies pulksten 11:00, bet "Virši - A" un "Mammadaba" veselības distancēs starta signāls tiks dots pulksten 12:00.

Iepriekšējā pieteikšanās Cēsu posmam portālā velo.lv noslēdzās jau šovakar pulksten 23:59. Posma organizatori aicina pieteikties riteņbraucējus Cēsu posmam, jo trase solās būt viena no visu laiku aizraujošākajām.

SEB MTB maratona kalendārs:
10. augusts - Cēsis
28. septembris - Tukums 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!