Foto: DELFI
Lai veicinātu aktīvu brīvā laika pavadīšanu ziemā, pirmo reizi Latvijā tiek rīkots "Actimel" pikošanās čempionātā, kas notiks svētdien, 6.februārī, Mežaparkā.

Latvijā tas, iespējams, būs pirmais tāda veida pikošanās pasākums, lai gan citās Eiropas valstīs, piemēram, Vācijā tas jau guvis lielu atsaucību, ziņo pasākuma organizatori.

"Līdzīgi pikošanās pasākumi notiek vairākās Eiropas valstīs un mēs vēlamies šo tradīciju ieviest arī Latvijā. Bagātīgās sniega kupenas un dzestrais laiks nav šķērslis, tieši pretēji – tas mums dod iespēju gluži kā bērnībā nodoties dažādiem ziemas priekiem un kārtīgi izpikoties. Tāpēc aicinām pasākumā piedalīties ģimenes, draugus un visiem kopā gūt neaizmirstamus iespaidus," saka Linda Bula, pasākuma iniciatoru "Actimel" zīmola vadītāja Baltijas valstīs.

Pikošanās sacensībās būs iekļautas vairākas aktivitātēm, tādējādi katrs dalībnieks varēs piedalīties pasākumā, neatkarīgi no savām sportiskajām iemaņām un vecuma. Lai veicinātu sportisko garu, par katru uzdevumu sacensību dalībnieki saņems punktus un noslēgumā tiks noskaidroti uzvarētāji, kas saņems pārsteiguma balvas.

Dalībnieki varēs izmēģināt savus spēkus tādās disciplīnās kā "Trāpīgais", "Lidojošais maiss", "Kurš tālāk" un "Sniega kaķene", kā arī citās.

Pasākuma kulminācija būs lielā sapikošanās, kurā aicināti piedalīties visi sacensību dalībnieki un Ziemas parka apmeklētāji. Sacensības notiks komandās un individuāli, reģistrēties varēs pasākumā uz vietas.

"Sagaidām, ka pirmajā šāda veida pikošanās pasākumā Latvijā varētu piedalīties vismaz pāris simtu cilvēku. Šogad ziema mūs lutina ar daudz sniega, tāpēc ceram, ka dalībnieki būs aktīvi," aicina Tālis Banga, Mežaparka atpūtas kompleksa "Ziemas Parks" direktors.

"Actimel" pikošanās čempionāts notiks svētdien, 6.februārī, Mežaparka atpūtas kompleksā "Ziemas Parks" Mežaparka Lielās estrādes teritorijā. Dalība pasākumā būs bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!