No 2017. gada 13. līdz 18. jūnijam Rīgā notiks 5. CSIT Pasaules strādājošo un amatieru sporta spēles (turpmāk – Pasaules sporta spēles), kuras tiek organizētas reizi divos gados un pulcē tūkstošiem dalībnieku no visas pasaules.

Pasaules sporta spēles (World Sports Games) ir starptautisks pasākums, kurā nepiedalās profesionāli sportisti, bet gan strādājošie un amatieri, kas pārstāv savu sporta veidu, valsti un kultūru. Pasaules sporta spēles ir starptautisks sporta festivāls, kas sekmē kultūru mijiedarbību, draudzību, kā arī informācijas un pieredzes apmaiņu.

Šobrīd plānots, ka Rīgā ieradīsies un Pasaules sporta spēlēs piedalīsies komandas no 36 Eiropas, Āfrikas, Dienvidamerikas, Āzijas valstīm: Vācijas, Itālijas, Beļģijas, Krievijas, Nepālas, Pakistānas, Meksikas, Brazīlijas, Kamerūnas, Mongolijas, Tunisijas un citām.
3523 dalībnieki, vairāk nekā 270 komandu sacentīsies dažādos sporta veidos un disciplīnās - vieglatlētikā, futbolā, šahā, galda tenisā, volejbolā, grieķu-romiešu cīņā, peldēšanā, basketbolā, minifutbolā, džudo, petankā, pludmales volejbolā, pludmales cīņā un pludmales tenisā, lai ne tikai noskaidrotu labāko un spēcīgāko katrā sporta veidā, bet arī iepazītu Latvijas kultūru un pavadītu laiku sportiskā, draudzīgā un internacionālā gaisotnē.

Pasākuma rīkotāji aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju līdzdarboties tā norisē, jo ļoti nozīmīga loma veiksmīgai Pasaules sporta spēļu norisei būs brīvprātīgajiem.

Katrai komandai tās uzturēšanās laikā Latvijā būs nepieciešams brīvprātīgais komandas asistents, kurš savai komandai, kamēr tā uzturas Latvijā, būs gan menedžeris, gan draugs, gan palīgs, gan gids, gan atbalstītājs vienlaicīgi. Komandas asistentam jāzina latviešu valoda un vismaz viena no svešvalodām (angļu, krievu, vācu, itāļu, spāņu, portugāļu, arābu u.c), jāspēj plānot ne tikai savs laiks, bet jāpalīdz saplānot komandas grafiks, jāpavada komanda uz spēļu norises vietām un jāveic virkne citu uzdevumu.

Komandas asistentam ir jābūt:
• pilngadīgam;
• komunikablam;
• izpalīdzīgam;
• spējīgam ātri reaģēt sarežģītās situācijās;
• atbildīgam;
• latviešu valodas un vismaz vienas svešvalodas zināšanām (atkarībā no konkrētās valsts);
• brīvam laikam no citiem darbiem laika posmā no 2017.gada 13. līdz 18.jūlijam.

Komandu asistentiem tiks nodrošinātas pusdienas kopā ar savu komandu un identifikācijas karte, kas ļaus bez maksas pārvietoties Rīgas sabiedriskajā transportā komandas asistenta pienākumu veikšanas laikā.

Lai nodrošinātu veiksmīgu Pasaules sporta spēļu organizāciju kopumā, nepieciešama arī brīvprātīgo palīdzība.

Ja ir vēlme palīdzēt un piedalīties Pasaules sporta spēļu veidošanā un norises nodrošināšanā, bet nav vēl 18 gadu vai nav pilnīgi brīvs laiks no 13. līdz 18.jūnijam, vai vairāk interesē citi ar pasākuma organizāciju saistītie darbi, rīkotāji piedāvā iespēju kļūt par brīvprātīgo un palīdzēt pasākuma organizatoriem.

Pasaules sporta spēļu organizatoriem būs nepieciešama palīdzība:
• informācijas centrā un pasākuma organizācijas birojā;
• sporta spēļu norises vietās;
• transporta departamentā pie dalībnieku un viesu sagaidīšanas.

Darbs šajās jomās tiks organizēts maiņās, to varēs apvienot ar citu darbu vai pienākumu veikšanu. Arī brīvprātīgajam tiks nodrošinātas pusdienas, ja brīvprātīgā darbs pārsniegs piecas stundas dienā, un identifikācijas karte, kas ļaus bez maksas pārvietoties Rīgas sabiedriskajā transportā brīvprātīgā pienākumu veikšanas laikā.

Gan komandas ASISTENTS, gan BRĪVPRĀTĪGAIS iegūs:
• lielisku pieredzi un ieskatu starptautiska pasākuma norisē un organizēšanā;
• iespēju atsvaidzināt un uzlabot savas svešvalodu zināšanas;
• jaunus kontaktus un draugus;
• oficiālu pateicības rakstu, kas apliecina dalību Pasaules sporta spēļu organizēšanā;
• Pasaules sporta spēļu krekliņu, kas kalpos arī kā atpazīšanas zīme/darba tērps olimpiādes norises laikā;
• iespēju redzēt daudzus sporta un izklaides pasākumus, kas norisināsies Pasaules sporta spēļu ietvaros.

Ja ir vēlme kļūt par Pasaules sporta spēļu komandu ASISTENTU vai BRĪVPRĀTĪGO, lūdzam aizpildīt pieteikuma formu tiešsaitē http://ej.uz/brivpratigais_WSG2017 līdz 2017. gada 15. maijam.

No 8. maija līdz 2. jūnijam notiks klātienes intervijas ar potenciālajiem komandu asistentiem un brīvprātīgajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!