Foto: Delfi Aculiecinieks
Svētdien 29.jūlijā Rīgas Vājredzīgo un Neredzīgo biedrība "Redzi mani" (RVNB "Redzi mani") rīko jautrās sporta spēles. Šāds fiziskās kultūras aktivitāšu pasākums Rīga notiek jau ceturto gadu, kad vasarā uz virkni sporta stafešu pulcējas Rīgas, Daugavpils un Liepājas neredzīgo un vājredzīgo kopienu pārstāvji.

"Šajā gadā dalībniekiem būs iespēja pamēģināt kā jaunas aktivitāšu disciplīnas, tā arī sportot tādās distancēs, kuras viņi iemīļojuši no mūsu pagājušo gadu sacensībām," saka biedrības vadītāja Līga Ķikute.

2017.gadā, trešās jautrās sporta spēles pulcēja vairāk nekā 50 dalībnieku -neredzīgos, vājredzīgos, viņu pavadoņus un brīvprātīgos. Arī šogad RVNB "Redzi mani" aicina talkā brīvprātīgos, kuru uzdevums sacensību laikā būs kļūt par tiesnešu asistentiem un palīdzēt uzskaitīt komandu rezultātus.

Sacensību sporta disciplīnu koordinators Viktors Sergejevs norāda, ka, lai visiem sniegtu līdzvērtīgus spēles apstākļus, sacensību dalībnieki piedalīsies disciplīnās ar redzes aizsegu (acis tiks aizklātas).

"Mūsu pieredzē sporta spēlēs piedalās ļoti dažādi cilvēki, ar atšķirīgu sportiskās sagatavotības līmeni – un ja kādam dalībniekam izaicinājums būs uz brīdi nolikt malā balto spieķi, vai suņa pavadoņa drošo saiti, tad citam šāda disciplīna var šķist par vienkāršu un papildu izaicinājumu radīs pilnīga tumsa sacenšoties," skaidro Sergejevs.

Rīgas Vājredzīgo un Neredzīgo biedrība "Redzi mani" radās, apvienojot spēkus aktīviem cilvēkiem ar redzes traucējumiem un viņu atbalstītājiem, ar kopēju mērķi veicināt cilvēku ar redzes traucējumiem iekļaušanos sabiedrībā un viņu dzīves kvalitātes uzlabošanos Rīgā.

Rīgas Vājredzīgo un Neredzīgo biedrības "Redzi mani" misija ir apvienot cilvēkus ar redzes traucējumiem un viņu atbalstītājus, motivēt viņus līdzdarboties pilsoniskas sabiedrības veidošanā, veicināt cilvēku ar redzes traucējumiem dzīves kvalitātes uzlabošanos un iekļaušanos sabiedrībā, pārstāvēt šo cilvēku intereses valsts, pašvaldības un citās institūcijās, kā arī veicināt izglītības, nodarbinātības un vides pieejamības jautājumu risināšanu, aktīvi darbojoties pašiem cilvēkiem ar redzes traucējumiem, viņu atbalstītājiem un citiem sabiedrības pārstāvjiem.

Foto: Rīgas Vājredzīgo un Neredzīgo biedrība "Redzi mani" 2017. gada jautrās sporta spēles

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!