Foto: AFP/Scanpix
Sestdien, 22. augustā, pie Olimpiskā centra pirmo reizi norisināsies Rīgas velo fotorogainings. Pasākuma laikā komandas, kuras sastāvēs no diviem cilvēkiem, pārvietojoties uz riteņiem un izmantojot karti, brīvi izvēlētā secībā Rīga meklēs izvietotus kontrolpunktus, informē Latvijas Orientēšanās federācija (LOF).

Velofotorogainings ir riteņbraukšanas orientēšanās komandu sporta sacensības, kur noteiktā laika periodā, brīvi izvēlētā secībā Rīgā dalībniekiem jāapmeklē un jāatzīmējas izvietotos kontrolpunktus, kuriem piešķirtas dažādas vērtības. Aktīvās atpūtas cienītāji sacensībām izmanto speciāli izgatavotu Rīgas karti bez ielu un vietu nosaukumiem, kā arī ēku numuriem.

Sacensības notiks Rīgas teritorijā uz ziemeļiem no Brīvības ielas. Teritoriju norobežo Juglas upe, Ķīšezers, Mīlgrāvis, Daugava. Sacensību mērķis ir savākt pēc iespējas lielāku punktu vērtību summu. Distancē dalībnieki drīkstēs pārvietoties tikai un vienīgi ar velosipēdiem, ievērojot satiksmes noteikumus.

Starts sacensībām tiks dots pulksten 17:30 Rīgā pie Olimpiskā centra. Reģistrācija - no 16:30. Apbalvošanas ceremonija norisināsies 25. Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciena laikā Siguldā, 6. septembrī.

Iepriekšējā pieteikšanās šīm sacensībām mājas lapā turpināsies līdz pat sacensību rītam 22. augustā. Rīkotāji aicina pieteikties laicīgāk, tādējādi ietaupot uz dalības maksas apmēru. Tāpat ierobežots ir arī komandu skaits, kas varēs piedalīties sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!