Svētdien, 15. jūlijā Vietalvā, Pļaviņu novada stadionā Mailes notiks SEB kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratonu 4. posms. Kalnu divriteņu maratonu sērijā Rexona sporta distancē šobrīd nav izteikta līdera, tādēļ paredzams, ka sportistu cīņa par rezultātiem būs spraiga un sacensība - intriģējoša, informē organizatori.

Pēc trijiem SEB MTB maratonu posmiem Rexona sporta distancē kopvērtējumā pirmajā pieciniekā rezultātos punktu starpība ir neliela. Šobrīd kopvērtējumā pirmo vietu ieņem Dmitrijs Sorokins (2981 punkts), kurš pārstāv komandu Rietumu – Delfin, otrais ir Kaspars Austa (TREK – Philips), kurš ieguvis 2970 punktus. Labāko trijnieku noslēdz Ivars Prokofjevs (Rietumu – Delfin) ar izcīnītiem 2963 punktiem. Pieciniekā iekļuvuši arī Pēteris Janevics (NN Sporta klubs) ar izcīnītiem 2944 punktiem un Matīss Preimanis no Alpha Baltic/Unitymarathons.com ar 2941 punktu.

Rexona sporta distance Vietalvas posmā būs 74 kilometrus gara. Trase salīdzinot ar pagājušā gada Vietalvas posmu būs grūtāka - tajā būs vairāk kalnu. Virši A tautas distances dalībniekiem nāksies veikt 47 kilometrus, bet Mammadaba veselības distancē (bez laika kontroles un sacensību elementa) 30 kilometrus. Kārums bērnu sacensību trase būs ierīkota starta/finiša rajonā. Distances garums atkarīgs no vecuma grupas un tas būs 400 – 1000 metri. Pieteikšanās sacensībām un informācija par sacensību programmu mājaslapā www.velo.lv.

Sacensību trasē slāpes veldzēs Zaķumuižas ūdens un Maxim sporta dzērieni. Būs arī vairāki ēšanas punkti distancē, kur spēcinošas uzkodas nodrošinās Augļu serviss un Fazer maiznīca. Tehnisko atbalstu velobraucējiem sniegs būvniecības nams Kurši, savukārt velosipēdu apkopi – Veloserviss. Par sacensību trašu izveidošanu rūpēsies Skandi motors, nodrošinot organizatorus ar piemērotu un izturīgu apvidus auto. Katrā posmā ar sponsoru balvām tiek apbalvoti 1. – 3. vietu ieguvēji 13 vecuma grupās.

Šosezon vēl 5. augustā plānots SEB MTB kalnu divriteņu maratons Tukumā. Sezonu noslēdzošais – sestais maratona posms notiks 23. septembrī Smiltenē.

SEB MTB maratoni notiek jau vienpadsmito gadu un ir kļuvuši par neatņemamu Latvijas sporta dzīves sastāvdaļu. Šosezon katrs maratona posms arvien no jauna apliecina augošo kalnu divriteņu mīļotāju skaitu, pulcējot vidēji 2300 dalībniekus un pārspējot pērnā gada dalībnieku skaita rādītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!