Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 31. augustā, Siguldā, Cēsu un Raiņa ielu krustojumā, atklās Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena vides objektu, kurā iegravēti dalībnieku vārdi un uzvārdi, kuri piedalījās 25.Vienības velobraucienā 2015. gadā.

Jau šīs nedēļas svētdienā tūkstošiem velomīļu no Latvijas un citām vietām pulcēsies Siguldā, lai piedalītos 26.Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienā. Rīkotāji dalībniekus aicina piedalīties trīs dažādās distancēs, tostarp vērienīgajā LDz Tautas šosejas braucienā.

Tikmēr vēl pirms nozīmīgā notikuma, šīs nedēļas trešdienā, 31. augustā, pulksten 13:00 Siguldā, laukumā netālu no Spieķu parka, tiks atklāts Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena vides objekts. Pasākumu ar savu klātbūtni pagodinās vides objekta veidotājs Arvīds Endziņš. Tāpat mediju pārstāvjus un sabiedrību uzrunās arī Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, Vienības brauciena rīkotājs Igo Japiņš, Latvijas Riteņbraucēju apvienības prezidents Viesturs Silenieks un atbalstītāju pārstāvji. Uz vides objekta atklāšanu aicināts ikviens interesents.

Vides objekts tika veidots par godu, Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena 25.jubilejai. Tas ir unikāls Eiropas sporta vēsturē ar to, ka tajā ir iegravēti visu dalībnieku vārdi un uzvārdi, kuri piedalījās 2015.gada Vienības braucienā. Konkursa kārtībā vides objekta veidošana tika uzticēta māksliniekam Arvīdam Endziņam. Simboliskais vides objekts atradīsies netālu no Vienības brauciena starta vietas.

Šogad rīkotāji piedāvās Vienības velobrauciena dalībniekiem izmēģināt spēkus kādā no trīs distancēm: Sporta šosejas braucienā (84 km), Latvijas Valsts mežu kalnu divriteņu braucienā (49 km), kā arī LDz tautas šosejas braucienā tautas braucienā (36 km). Latvijas riteņbraucēju Vienības velobraucienā tiks noteikti un apbalvoti ne tikai ātrākie braucēji, bet arī vienotākie darba kolektīvi, visplašāk pārstāvētās pašvaldības, kā arī kuplākās ģimenes.

Reģistrēties dalībai 26.Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobraucienā var internetā www.velo.lv, Siguldas un Kuldīgas TIC, Smiltenes sporta centrā, kā arī veikalos Eži Cēsīs un Valmierā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!