Foto: F64
Jau ceturto gadu pēc kārtas kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks" norisinājās Veselīga dzīvesveida diena, kuru SIA Rīgas meži organizēja sadarbībā ar Latvijas sporta federācijām, sporta klubiem un veselīga dzīvesveida organizācijām. Neskatoties uz lietaino laiku, pasākums pulcēja vairāk nekā 20 000 veselīga un aktīva dzīvesveida piekritējus un interesentus.

Veselīga dzīvesveida diena iesākās ar svinīgo atklāšanu un grupas Samba de Riga enerģisko muzikālo sveicienu uz lielās skatuves. Tam sekoja komandu sacensību dalībnieku iesildīšana, kuru novadīja Latvijas Ušu asociācijas pārstāvji. Vēlāk tika apbalvotas SIA Baltic events organizētā Sieviešu skrējiena uzvarētājas. Sieviešu skrējiens Mežaparkā tika rīkots jau otro gadu pēc kārtas, un kā atzina skrējiena organizatori šogad tam bija pieteicies rekordliels dalībnieču skaits - 7 km distancē startēja vairāk nekā 4000 sieviešu.

Veselīga dzīvesveida dienā visas dienas garumā bija iespējams iepazīties ar vairāk nekā 40 sportiskām un veselīgām aktivitātēm, kā arī izmēģināt tās praksē. Notika tradicionālo un salīdzinoši jaunu sporta veidu paraugdemonstrējumi un īstas sporta spēles, kurām komandas tika aicinātas pieteikties jau iepriekš. Tāpat kā pagājušajos gados, arī šogad visas pasākuma aktivitātes apmeklētājiem bija pieejamas bez maksas.

Lielu popularitāti Veselīga dzīvesveida dienā guva komandu sporta veidi. Šogad komandu dalībnieki varēja izmēģināt spēkus pludmales volejbolā, frisbijā, florbolā, riņķu griešanā, spīdmintonā, disku golfā, inline hokejā un šķēršļu joslas pārvarēšanā. Kopumā sacensībās piedalījās vairāk nekā 60 komandas. Sacensības ilga četras stundas, un pēc to noslēguma labākās komandas saņēma organizatoru sagādātās medaļas un garšīgas un veselīgas balvas no AS Latvijas Maiznieks, AS Rīgas piena kombināts un šokolādes fabrikas Laima.

Sevišķu popularitāti baudīja Fitnesa skatuve, kura tradicionāli atradās krustojumā pie restorāna Meža puķe. Uz šo skatuvi tika aicināts ikviens, kas grib kārtīgi izkustēties un gūt pozitīvas emocijas visai dienai. Par aktivitātēm uz Fitnesa skatuves šogad parūpējās Latvijas BodyART skola, kuras treneri prezentēja Eiropā, Āzijā un ASV populāro Roberta Štainbahera funkcionālo treniņu sistēmu bodyART. Tāpat uz Fitnesa skatuves uzstājās sporta kluba LadyFitness un fitnesa studijas sievietēm energie treneri ar Zumba treniņu, sporta kompleksa Ķeizarmežs treneri ar bērnu fitnesu, fitnesa kluba City Fitness pārstāvji ar Ultimate Workout, kā arī sporta kluba Centrs pārstāvji ar aizraujošu treniņu Explode your emotions!

Uz lielās skatuves visas dienas garumā norisinājās dažādu sporta organizāciju paraugdemonstrējumu, konkursi, kā arī deju studiju un sporta klubu priekšnesumi. Īpašo apmeklētāju atsaucību izpelnījās fitnesa studijas sievietēm energie trenere Dana, kas ar savu ugunīgo treniņu iekustināja visus Veselīga dzīvesveida dienas apmeklētājus, neskatoties uz drēgno laiku. Tāpat lielu skatītāju uzmanību pievērsa eksotisko deju centra Alegria deju priekšnesums kaislīgo flamenko ritmu pavadījumā, kā arī Latvijas Ušu asociācijas audzēkņu priekšnesums ar dejojošajām lauvām, kas pārsteidza publiku ar savu krāšņumu un dinamiskumu.  

Veselīga dzīvesveida dienas laikā interesenti varēja uzzināt par sava dzīvesveida ietekmi uz apkārtējo vidi, aizpildot īpašo anketu Pasaules dabas fonda teltī, bija iespējams veikt dažādus fiziskos mērījumus Sporta laboratorijas teltī, kā arī ieiet pārvietojamās pirtīs un izbaudīt profesionālu pirtnieku sniegtās procedūras. Notika projekta Mežaparks nūjo! prezentācija un apmācības, kā arī nūjošanas ātrumpārgājiens, kurā piedalījās vairāk nekā 100 nūjotāji.

Tāpat apmeklētājiem bija iespēja piedalīties Latvijas Tautas sporta asociācijas organizētajā Ģimeņu sporta festivālā, bet par izklaidējošām un tai pat laikā izglītojošām aktivitātēm parūpējās VCA - Veselības centru apvienības pārstāvji, kuri caur lomu spēlēm un interesantiem eksperimentiem iepazīstināja bērnus ar ārstu, farmaceitu un laborantu darbu. Aizraujošu aktivitāšu organizatori Biedrība Reāls piedzīvojums šogad piedāvāja apmeklētājiem izdzīvot pirātu cienīgu dzīvi. Pirāti devās braucienā, kura laikā nācās pārvarēt dažādus šķēršļus, zvejot un meklēt apslēptos dārgumus.

Rīgas domes Labklājības departamenta teltī gan lieliem, gan maziem Veselīga dzīvesveida dienas apmeklētājiem bija iespēja spēlēt dažādas vides spēles, lai iegūtu jaunu informāciju par savu veselību, vides saglabāšanu, interesēm un hobijiem, cilvēka attīstību, īsumā izzināt nezināmo un pārbaudīt savu erudīciju. Aktīvās atpūtas piekritēji varēja piedalīties netradicionālās stafetēs un saņemt veicināšanas balvas. Radošām personībām savukārt bija iespēja demonstrēt savus talantus uz papīra un kopā veidot zīmējumu izstādi.

Dienas noslēgumā ar īpašu koncertprogrammu uzstājās ekstravagantā grupa Triānas parks.

Pasākums bija domāts visiem - gan tiem, kas jau sporto, gan tiem, kas nekad nav sportojuši, bet vēlas to darīt un domā, ar ko iesākt. Galvenais Veselīga dzīvesveida dienas mērķis bija rosināt cilvēkus, lai aktīvs un veselīgs dzīvesveids kļūtu par viņu dzīves neatņemamu daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!