Foto: Reuters/Scanpix
Desmit dienas pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm Austrālijas un Baltkrievijas delegāciju pārstāvji asi kritizējuši olimpiskā ciemata gatavību prestižajam sporta notikumam.

Austrālijas delegācijas pārstāve Kitija Čillere paziņoja, ka šīs valsts sportisti nav gatavi ievākties olimpiskajā ciematā, jo tur nav elektrības un ir lielas problēmas ar kanalizāciju.

"Es nekad neesmu pieredzējusi tādu negatavību sacensībām tik īsu laiku pirms tām," "chicagotribune.com" sacīja Čillere. "Elektrības un ūdens neesamība nav laba kombinācija."

Austrālijas sportisti pirmdien atteicās ievākties olimpiskajā ciematā, cerot, ka līdz trešdienai apstākļi būs uzlabojušies.

Tikmēr Baltkrievijas delegācija Rio olimpiskā ciemata apstākļus nosaukusi par antisanitāriem, jo tur neesot siltais ūdens, tikai dažreiz parādās aukstais ūdens, kā arī kanalizācijas sistēmai bieži esot problēmas, vēsta aģentūra AP.

"Rio spēļu organizēšanas komitejai vēl ir daudz darāmā, lai izpildītu sanitārās prasības," teikts Baltkrievijas Olimpiskās komitejas paziņojumā.

Riodežaneiro olimpiskās spēles pirms tā sākuma skārušas vairākas problēmas, jo satraukumu rada Zikas vīrusa un drošības draudi. Tāpat uzmanība tiek vērsta arī uz ūdens piesārņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!