Foto: AP/Scanpix
Brazīlijas policija ir nākusi klajā ar paziņojumu, ka ASV izlases peldētāji ir snieguši nepatiesas liecības par it kā bruņotu uzbrukumu un ka viņi paši ir sarīkojuši nekārtības, ziņo ārzemju mediji.

Kā vēstījām, ASV izlases peldētājs Raiens Lohte aizvadītās nedēļas beigās paziņoja, un ASV Olimpiskā komiteja apstiprināja, ka sportistiem, pēc ballītes atgriežoties olimpiskajā ciematā, uzbrukuši bruņoti laupītāji, kas bija pārģērbušies par policistiem. Taksometrā bez Lohtes atradušies arī Gunars Bencs, Džeks Kongers un Džeimss Feigens.

Ceturtdien policija sasauca preses konferenci, kurā paziņoja, ka sportisti nav aplaupīti un paši sarīkojuši nekārtības, izdemolējot tualeti vienā no Riodežaneiro degvielas uzpildes stacijām - peldētāji sadauzījuši spoguļus un sabojājuši aprīkojumu. Sākotnēji viņi atteicās palikt, bet apsargi pieprasīja taksometra vadītāju nebraukt prom un aizturēšanai patiešām pielietoja ieročus. Konfliktā iesaistījās vēl viena persona kā tulks, un sportisti bija ar mieru samaksāt stacijas vadītājam par nodarītajiem bojājumiem.

Riodežaneiro policijas priekšnieks Fernando Velozo atklājis, ka notikušā aculiecinieki sākotnēji baidījušies runāt, jo incidentā iesaistīti augstas klases ārzemju sportisti. Apsūdzības nepatiesu liecību sniegšanā ir izvirzītas Lohtem un Feigenam.

Lohte "NBC News" pastāstīja, ka viņi esot iebraukuši benzīntankā un iegājuši tualetē, bet, atgriežoties taksometrā, vadītājs atteicies braukt tālāk. Tad esot pienākuši divi bruņoti cilvēki ar policijas nozīmēm un pieprasījuši sportistiem izkāpt no taksometra un nogulties uz zemes.

"Daily Mail" žurnālisti savukārt bija atklājuši, ka rentgena aparāti pie ieejas olimpiskajā ciematā viņiem atgriežoties ir reģistrējuši priekšmetus, ko peldētāji izziņoja kā nozagtus.

ASVOK preses sekretārs atklāja, ka Bencs un Kongers (attēlā) trešdien "īsi pirms izlidošanas no Rio" esot nopratināti par notikušo. Abi sportisti tika aizturēti lidostā. Savukārt Lohtes advokāts Džefs Ostrons ESPN izteicies, ka varas pārstāvji nav sazinājušies ar Lohti pēc viņa sestdienas paziņojuma, un sportistam neesot izvirzīta prasība palikt Brazīlijā, tāpēc viņš ir atgriezies ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!