Foto: AP/Scanpix
Lielbritānijas sportistiem Džekam Loheram un Krisam Mīrsam trešdien izdevās pieci teicami lēcieni, kas ļāva britiem izcīnīt zelta medaļu sporta veidā, kurā pārsvarā dominē Ķīnas sportisti - sinhronajā daiļlēkšanā.

Lohers un Mīrss uzvarēja sacensībās no 3 m platformas, dramatiskā sacensību finālā pārspējot amerikāņus Semu Dormenu un Maiku Hiksonu, kuri ieguva sudraba medaļas, un ķīniešus Juaņu Sao un Kai Kvinu, kuriem nācās samierināties ar bronzu.

Briti sacensību vadībā izvirzījās pēc trešā mēģinājuma, pirms tam vadībā atradās ķīnieši. Izšķirošo pārsvaru Lohers un Mīrss ieguva pēc perfekti izpildīta piektā lēciena, taču viss izšķīrās pēdējā mēģinājumā. Tajā Dormens un Hiksons tīri izpildīja savu lēcienu, saņemot iespaidīgu punktu summu - 98.04 punktus, un viņiem atlika gaidīt uz britiem un ķīniešiem, lai uzzinātu savas medaļas kalumu. Lohers un Mīrss nodemonstrēja vēl vienu lielisku lēcienu, saņemot par to 91.20 punktus - ar to britiem pietika, lai apsteigtu amerikāņus.

Pēdējie savu mēģinājumu izpildīja ķīnieši, kuri izcila lēciena rezultātā apsteigtu gan britus, gan amerikāņus, taču Sao un Kvinam tas neizdevās un kopvērtējumā viņi palika arī aiz amerikāņiem.

Trešdien no rīta daiļlēkšanas sacensību dalībniekus gaidīja pārsteigums - baseinā ūdens bija kļuvis zaļš. Olimpiādes rīkotāji to skaidroja ar ūdens padeves sistēmas pārslodzi - esot beidzies kāds no reaģentiem, dēļ kā ūdens iekrāsojies zaļš. Taču veiktās pārbaudes parādījušas, ka zaļajā ūdenī nav kaitīgu vielu un sacensību norise esot droša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!