Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa piektdien uzsāka Riodeženeiro olimpisko spēļu septiņcīņas sacensības, pēc četrām disciplīnām ierindojoties devītajā vietā.

Septiņcīņniecēm pirmā disciplīna bija 100 metru barjerskrējiens, un Ikauniece-Admidiņa uzvarēja otrajā skrējienā ar rezultātu 13,33 sekundes. Savukārt no ceturtā skrējiena par latviešu vieglatlēti ātrākas bija septiņas sportistes, līdz ar to Ikauniece-Admidiņa pēc pirmās disciplīnas bija astotajā vietā ar 1075 punktiem.

Augstlēkšanā latviešu sportistei nevienu no augstumiem neizdevās pārvarēt ar pirmo piegājienu, bet 1,77 metrus viņa pārlēca ar trešo mēģinājumu. Savukārt 1,80 metrus Ikauniece-Admidiņa tā arī nepārlēca. 1,77 metri viņai deva 941 punktus.

Sacensības turpinājās ar lodes grūšanas disciplīnu, un Ikauniece-Admidiņa pirmajā mēģinājumā sasniedza savu labāko rezultātu – 13,52 metri. Nākamajos piegājienos viņa lodi raidīja 13,38 un 13,15 metrus tālu. Viņa savu punktu krājumu papildināja ar 762 punktiem. Pēc trim disciplīnām latviete bija 14. vietā.

Savukārt 200 metru skrējienā Latvijas vieglatlēte sasniedza trešo labāko laiku, finišējot 23,76 sekundēs, kas deva 1004 punktus. Tas viņai kopvērtējumā ļāva pakāpties uz devīto vietu.

Pēc četrām disciplīnām Ikauniecei-Admidiņai ir 3782 punkti, kas dod devīto vietu. Līdere ar 4057 punktiem ir Džesika Enisa-Hila, bet viņai seko beļģiete Nafisatu Tiama (3985) un Akela Džonsa no Barbadosas.

Septiņcīņas sacensības noslēgsies sestdien, kad norisināsies tāllēkšana, šķēpmešana un 800 metru skrējiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!