Foto: Publicitātes foto
Latvijas paralimpiskajai vienībai ceļā uz Riodežaneiro pievienojas arī airētāji Žanna Cvečkovska un Eduards Pupelis, kuri sīvā konkurencē ieguvuši "bipartite" jeb īpašo ielūgumu dalībai paralimpiskajās spēlēs, informē Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK).

Katram sporta veidam ir kvotas – valstu skaits, kāds var piedalīties konkrētā sporta veidā vai disciplīnā, kā arī cilvēku skaits, kas var startēt Paralimpiādē no konkrētas valsts, skaidro LPF. Automātiski sporta pasaules nozīmīgākajām sacensībām kvalificējas pirmo 10 vietu ieguvēji airēšanā, savukārt atlikušās divas vietas tiek aizpildītas ar īpašas komisijas lēmumu, kura nolemj, kuru divu valstu komandām piešķirt iespēju sacensties ar 10 pasaulē labākajām airēšanas komandām.

Kopumā "bipartites" lūdza piešķirt Argentīna, Vācija, Ungārija, Krievija, Baltkrievija, Honkonga, Kenija, Japāna, Lietuva, Latvija, Sīrija, Apvienotie Arābu Emirāti, Itālija, Amerikas Savienotās Valstis, Zimbabve, Austrija un Izraēla, bet tās saņēma vien astoņas – Argentīna,Ungārija, Lietuva, Japāna, Austrija, Kenija, Zimbabve un Latvijas valsts pārstāvji.

Tas nozīmē, ka līdz ar tādiem sporta veidiem kā loka šaušanu, paukošanos, vieglatlētiku, paralimpisko iejādi un peldēšanu, Latvijas Paralimpiskajai vienībai ceļā uz Riodežaneiro pirmo reizi pievienojas arī airētāji.

Latvijas valstsvienība airēšanā paralimpiskajās spēlēs piedalīsies pirmo reizi. Riodežaneiro spēlēm kvalificējusies Latvijas TAMix2x klases komanda ar Žannu Cvečkovsku un Eduardu Pupeli; abiem sportistiem laivā ir fiksēti sēdekļi un viņi galvenokārt izmanto tikai ķermeņa augšdaļas muskuļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!