2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu Latvijas delegācijas karognesējam Mārim Štrombergam, kurš ir divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā, atklāšanas ceremonija raisījusi ļoti spilgtas emocijas, atzina pats sportists.

Jau vēstīts, ka piektdien, 5. augustā, oficiāli tika atklātas Riodežaneiro olimpiskās spēles. Latvijas delegācija stadionā iesoļoja pulksten 4:00 pēc Latvijas laika.

"Atklāšanas parāde bija forša un emocijām bagāta. Sākumā bija daudz gaidīšanas, bet pats labākais bija, kad nonācu tuvu stadionam, kad saņēmu karogu un kad visa komanda aiz manis gāja," atcerējās Štrombergs. "Ieiet stadionā bija ļoti foršs un emocionāls brīdis. Tas ir kaut kas tāds, ko varēs mūžam atcerēties. Katram sportistam un olimpietim vismaz reizi dzīvē vajadzētu piedalīties atklāšanas ceremonijā. Tas bija neaizmirstams moments. Bija ļoti liela kopības sajūta ar visiem pārējiem sportistiem."

Latvijas olimpietes ar saviem baltajiem tērpiem pozitīvi izcēlās atklāšanas ceremonijas laikā, ko uzsvēra arī Štrombergs.

"Jāuzslavē mūsu tērpi, tie tiešām ļoti smuki izskatījās un izcēlās uz visu pārējo valstu fona. Domāju, ka parādē mūsu dāmu baltie tērpi smuki "lēca ārā". To novērojām pēc karoga ienešanas, kad sportisti nāca ar viņām bildēties. Es jau smējos, ka viņas "izvilka" visu pasākumu. Viņas bija ļoti noslogotas," ar smaidu sejā stāstīja BMX riteņbraucējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!