Cilvēka mirstīgās atliekas izskalotas arī Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē netālu no vietas, kur augustā jānotiek olimpiskajām sacensībām pludmales volejbolā, atsaucoties uz vietējo policiju, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Cilvēka ķermeņa daļas pludmalē atradis kāds ielu tirgotājs, kurš par savu atradumu informējis vietējo presi.

Ierodoties notikuma vietā, policija konstatēja, ka izskalotais ir sievietes vai jauna cilvēka līķis.

Šis ir pēdējais no vairākiem gadījumiem, kad olimpisko sacensību norišu vietās ūdenī tiek atrastas cilvēku mirstīgās atliekas. Kā ziņojām, februārī Gvanabaras līcī, kur ieplānots aizvadīt airēšanas sacensības, tika pamanīts slīkonis.

Tāpat olimpiešus, kam jāsacenšas atklātos ūdeņos un pie tiem, uztrauc superbaktērija, kas 2014. gadā tika atrasta vairākās Flamengo pludmalē un ir rezistenta pret zināmajiem medikamentiem.

Piemēslotajos līča ūdeņos startējot testa vai plānotās sacensībās, saslimuši vairāki sportisti. Viņi slimnīcā tika nogādāti ar vemšanu, drudzi un elpošanas un urīnpūšļa darbības traucējumiem.

Jaunākie pētījumi liecina, ka mikrobi ir Kopakabanas, Ipanemas, Leblonas, Botofago un Flamengo pludmalēs. Vissmagāk skartas ir pēdējās divas no nosauktajām, kurās mikrobi konstatēti attiecīgi 100 un 90% paraugu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!