Foto: Reuters/Scanpix
Līdzīgi kā iepriekšējās olimpiskajās spēlēs, Latvijas delegācijā lielākās cerības uz medaļām liek sacensību otrajā nedēļā, žurnālistiem stāstīja Latvijas delegācijas Rio vadītājs Žoržs Tikmers.

Latvijas komandā pirmajā nedēļā labāko rezultātu olimpiskajās spēlēs sasniegusi 18 gadus vecā svarcēlāja Rebeka Koha, kas negaidīti izcīnīja ceturto vietu un palika soļa attālumā no medaļas. Jau pēc sarunas ar Tikmeru svētdien ceturto vietu septiņcīņā izcīnīja Laura Ikauniece-Admidiņa. Tikmēr citiem sportistiem pirmajā nedēļā sacensības beidzās diezgan ātri, lai gan, piemēram uz pludmales volejbola pāri Aleksandru Samoilovu/ Jāni Šmēdiņu tika liktas cerības pirms olimpiādes.

"Mums ir gan labi starti, kā piemēram Rebekai Kohai, gan ne tik labi. Jāsaprot, ka katrs sportists atbraucis pārstāvēt savu sporta veidu, grib uzvarēt, bet sports ir nežēlīgs. Uzvar tikai viens," saka Tikmers, kurš 1980. gadā Maskavas olimpiskajās spēlēs airēšanā izcīnīja sudrabu četriniekiem. "Iesākās mums veiksmīgi olimpiāde. Tādas emocijas, kādas sagādāja Koha, līdz šim mums pirmajā nedēļā bija reti."

"Visās pēdējās spēlēs, ņemot vērā kalendāru, daudzkārt gaidījām tieši uz pēdējo nedēļu, pat pēdējām dienām. Ceru, ka arī šajās dienās mēs gūsim labas emocijas. Ticu, ka mūsu sportisti parādīs, uz ko ir spējīgi," piebilst Tikmers, saglabājot optimismu un ticot, ka Latvija tiks pie medaļām Rio spēlēs.

XXXI vasaras olimpiskajās spēlēs Rio Latviju pārstāv 34 sportisti 13 sporta veidos. Rio olimpiāde sākās 5. augustā, bet noslēgsies pēc nedēļas - 21. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!