Foto: Mango
Pieredzējušais Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis sestdien izcīnīja uzvaru Priekuļos notiekošajā IBU kausa posmā vasaras biatlona krosā sprinta sacensībās.

Četrus kilometrus garajā distancē Bricis šaušanās nekļūdījās, finišējot pēc 13 minūtēm un 44 sekundēm.

Tikmēr sieviešu sacensībās uzvaru izcīnīja igauniete Eveli Saue, kas trīs kilometrus garo distanci veica 13 minūtēs un 31 sekundē.

Sieviešu konkurencē uzreiz pēc uzvarētājas finišēja divas latvietes - Gerda Krūmiņa ar trijām kļūdām šaušanās izcīnīja otro vietu, uzvarētājai zaudējot 33 sekundes, bet vēl 54 sekundes lēnāk distanci veica Madara Līduma, kurai tas deva trešo vietu. Līduma divās šaušanās kļūdījās četras reizes.

IBU kausa posms svētdien noslēdzas ar iedzīšanas sacensībām.

Šosezon kopā krosa sacensībās notiks tikai divi IBU kausa posmi. Otrais risināsies no 6. līdz 8.augustam Slovākijā, Osrbli, kur pēc tam no 11. līdz 15.augustam notiks arī Eiropas čempionāts vasaras biatlonā.

Savukārt pēc tam sāksies IBU kausa izcīņa vasaras biatlonā ar rollerslēpēm, kurā norisināsies trīs posmi, bet no 19. līdz 26.septembrim Polijā notiks pasaules čempionāts vasaras biatlonā.

Pagājušajā gadā vasaras sezonā Gerda Krūmiņa izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionāta sprintā krosa distancē, bet pasaules čempionātā labāko rezultātu sasniedza Kaspars Dumbris, kurš sprintā krosa distancē izcīnīja piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!