Foto: © VANOC/COVAN
Cēsnieks Toms Praulītis otrdien Priekuļos izcīnīja uzvaru Ziemassvētku balvas izcīņā biatlonā sprintā vīru konkurencē, informēja Latvijas komandas treneris Jānis Zupa.

10 kilometru distancē Praulītis finišēja pēc 28 minūtēm un 34 sekundēm, veicot arī divus soda apļus. Otrais palika Oskars Muižnieks no Alūksnes, kura rezultāts bija 30:16 minūtes un trīs soda apļi, bet trešo vietu ieņēma vēl viens Alūksnes biatlonists Artūrs Švūksts, kurš finišēja pēc 31:17 minūtēm, pieļaujot vienu kļūdu šaušanā.

Junioriem uzvaru izcīnīja Mārcis Paeglītis no Cēsīm, pēc sevis atstājot Artūru Koļesņikovu no Daugavpils un Rolandu Pužuli no Madonas.

Juniorēm uz starta devās tikai Baiba Bendika no Cēsīm, bet sieviešu konkurencē dalībnieču nebija.

Jauniešu A grupā pirmais bija Aleksejs Patrijuks no Aizkraukles, bet B grupā uzvarēja Andrejs Baumanis no Alūksnes. Jaunietēm A grupā pirmā bija Inga Paškovska no Cēsīm, bet B grupā uzvarēja cēsniece Gunita Gaile.

Trešdien Priekuļos juniori un juniores, kā arī vīrieši un sievietes individuālajās distancēs cīnīsies par Latvijas čempionāta godalgām. Jau ziņots, ka šajās sacensībās gatavojas startēt arī vairāki Latvijas izlases biatlonisti - vīriešu konkurencē Edgars Piksons un Jānis Bērziņš, savukārt sievietēm distancē plāno doties Madara Līduma un Gerda Krūmiņa. Vīriešu izlases līderim Ilmāram Bricim sacensību plānā šis starts nav iekļauts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!