Foto: Reuters/Scanpix
Par dopinga lietošanu divu gadu diskvalifikāciju saņēmušas divas biatlonistes - vāciete Evi Zahenbahere-Štēle un krieviete Irina Stariha, informējusi Starptautiskā Biatlona savienība (IBU).

Zahenbahere-Štēlei šogad notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs konstatētas aizliegta stimulanta pēdas. Pēcāk sportiste tika izraidīta no olimpiskā ciemata, bet Olimpiādes sacensību rezultāti - 11.vieta sprintā, 20.vieta klasikā un 27.vieta iedzīšanā - viņai ir anulēti.

Tāpat viņa ierindojās ceturtajā vietā gan 12,5 kilometru masu startā, gan jaukto komandu stafetes sacensībās.

Zīmīgi, ka jau 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs Zahenbaherei-Štēlei un vēl dažiem citiem sportistiem tika piespriesta piecu dienu diskvalifikācija par paaugstinātu hemoglobīna līmeni asinīs.

Pašlaik 33 gadus vecā Zahenbahere-Štēle karjeras laikā izcīnījusi divas olimpiskās zelta un trīs sudraba medaļas, bet pasaules čempionātos viņas kontā ir viena zelta, četras sudraba un viena bronzas godalga.

Savukārt 26 gadus vecā Stariha aizliegto vielu lietošanā tika pieķerta janvāra beigās vēl pirms Soču olimpisko spēļu sākuma.

Stariha pēc pašas lūguma tika izslēgta no Krievijas izlases dalībai Soču olimpiskajās spēlēs, kur tika uzskatīta par vienu no medaļu pretendentēm. Pati sportiste gan noliegusi savu vainu.

Biatloniste pieķerta eritropoetīna jeb EPO lietošanā. Analīzes tika ņemtas treniņnometnes laikā decembra beigās.

Abas sportistes diskvalifikācijas var apstrīdēt Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!