Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nestartējot Latvijas titulētākajam biatlonistam Ilmāram Bricim, sestdien Vācijas pilsētā Oberhofā notiekošā Pasaules kausa posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās uzvarēja titulētais Martēns Furkads no Francijas.

Furkads sestdien iedzīšanu uzsāka vien no astotās pozīcijas, no līdera atpaliekot par 51 sekundi. Tiesa, francūzis trasē bija nepārspējams, bet šaušanā viņš pieļāva vienu kļūdu, kas finišā ar iespaidīgu vienas minūtes un deviņu sekunžu pārsvaru ļāva apsteigt Vācijas biatlonistu Arndu Peiferu, kurš šaušanā pieļāva trīs kļūdas.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena ar piecām kļūdām šaušanā stājās itālis Dominiks Vindišs.

Tikmēr ceturtdien sprintā uzvarējušais austrietis Jūlians Eberhards bija tikai 19. vietā, turklāt šaušanā viņš pamanījās pieļaut astoņas kļūdas.

Iedzīšanā bija paredzēts piedalīties arī 46 gadus vecajam Bricim, kurš sprintā bija 59. vietā, bet sestdien uz starta viņš tomēr neizgāja.

Izcīnīta 59. vieta ir Briča labākais sasniegums šosezon. Iepriekšējo reizi viņš iedzīšanas distancē Pasaules kausa posmā startēja 2011. gada 19. martā Oslo.

Jau ziņots, ka šī brīža labākais Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs nolēmis šo posmu izlaist, lai labāk sagatavotos sezonas atbildīgākajiem startiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti stabils līderis ar 562 punktiem joprojām ir Martēns Furkads, kurš šosezon desmit aizvadītajās individuālajās sacensībās izcīnījis astoņas uzvaras. Ar 352 punktiem seko krievs Antons Šipuļins, kurš sestdien bija 16. vietā, bet trešais ar 310 punktiem ir vācietis Simons Šemps.

Savukārt Rastorgujevs ar 157 punktiem atrodas 22. pozīcijā.

Sestdien Oberhofā norisināsies arī desmit kilometru iedzīšanas distance dāmām, taču Baiba Bendika arī šajā posmā nestartē.

Pasaules kausa ceturtais posms noslēgs svētdien ar sacensībām masu startā.

No Latvijas biatlonistiem labākos rezultātus šosezon sasniedzis Rastorgujevs, kurš iepriekšējā posmā izcīnīja sesto vietu sprintā un septīto iedzīšanā. Tāpat viņš bija sestais pirmā posma 20 kilometru distancē.

Turpinājumā biatlonisti dosies uz Rūpoldingu, kur norisināsies piektais posms. Pasaules kausa sezonā šogad notiks deviņi posmi, bet marta sākumā paredzētais etaps Tjumeņā tiks pārcelts uz citu vietu. Savukārt pasaules čempionāts gaidāms februārī Hohfilcenē, Austrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!