Foto: F64
Latvijas labākajam biatlonistam Andrejam Rastorgujevam, lai aizvadītu pilnvērtīgu nākamo sezonu, pašlaik trūkst 80 000 eiro, sportists atzinis intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Sporta studija".

"Šai sezonai 14 000 eiro piešķīrusi Latvijas Olimpiskā vienība (LOV), jo pērn kļuvu par Eiropas čempionu," Rastorgujevs atklāja vienīgo finansējumu no valsts. "Mans treneris aizņēmies 15 000 eiro, lai apmaksātu smērētāju un citas izmaksas, bet kopumā mums sezonai trūkst 80 000 eiro."

Kā izteicās Rastorgujevs, tikai viens Latvijas uzņēmējs viņam pats piešķīris finansējumu, bet pārējā summa jāmeklē pašiem - viņam un trenerim Intaram Berkulim.

Kā iepriekš bija stāstījis Berkulis, lai pilnvērtīgi sagatavotos, Rastorgujevam sezonā būtu nepieciešami vismaz 120 000 eiro.

Runājot par aizvadīto vasaru, Rastorgujevs pastāstīja, ka ļoti daudz strādājis pie šaušanas, jo iepriekšējā sezona tā viņu diezgan pievīlusi.

"Bijuši mēģinājumi, teiktas arī konkrētas summas, tomēr esmu dzimis Latvijā un savā ziņā arī patriots, tāpēc arī negribas nekur doties," Rastorgujevs atklāja, ka viņam bijuši piedāvājumi pieņemt citas valsts pilsonību, tomēr sportists tiem allaž atteicis.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Rastorgujevs izcīnīja 16.vietu, kas ir Latvijas sportistu trešais visu laiku augstākais panākums.

Pasaules kausa sacensībās 26 gadus vecais Rastorgujevs iepriekšējā sezonā astoņās sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņam sekmīgākā bija devītā vieta 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Jaunā biatlona sezona sāksies 30.novembrī, kad Estersundā tiks iesākts Pasaules kausa pirmais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!