Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā Oberhofā 10 kilometru sprintā sasniedza šīs sezonas labāko rezultātu, ierindojoties sestajā vietā.

Rastorgujevam šis ir otrais labākais rezultāts Pasaules kausa sprintā. Šajā disciplīnā viņa labākais rezultāts ir piektā vieta.

Rastorgujevs sacensības sāka ar ātru slēpojumu, un, dodoties pirmajā šaušanā, viņš bija trešajā vietā. Tomēr pirmajā šaušanā guļus viņš pieļāva divas kļūdas, kas viņu atmeta uz 46.pozīciju.

Atgriežoties distancē, latvietis atkal bija ātrs un viņš atkal bija tuvu pirmajam desmitniekam. "Ugunslīnijā" stāvus viņš kļūdījās pēdējā mērķī un pēc šaušanas bija astotajā vietā. Finišu Rastorgujevs sasniedza pēc 27:23,9 minūtēm, kas deva sesto pozīciju.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Martēns Furkāds, kurš par 4,4 sekundēm apsteidza leģendāro Ūle Eināru Bjērndālenu. Abi šaušanās pieļāva pa vienai kļūdai. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Timofejs Lapšins.

Uzvarētājam Rastorgujevs zaudēja 21,4 sekundes, bet no goda pjedestāla viņu šķīra vien 3,9 sekundes. Sasniegtais rezultāts ļaus Rastorgujevam piedalīties masu startā svētdien.

Cits Latvijas biatlonists Roberts lotiņš ar trim kļūdām šaušanās finišēja 85.vietā (+3:57,0), bet Rolands Pužulis ar sešām kļūdām palika 95.pozīcijā 99 sportistu konkurencē (+5:22,1).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!