Foto: AFP/Scanpix
Vācijas biatlonistei vācietei Evi Zahenbaherei-Štēlei, kura šogad tika pieķerta dopinga lietošanā, Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) samazinājusi viņai piespriesto divu gadu diskvalifikāciju līdz sešiem mēnešiem, kas viņai ļauj atkal piedalīties sacensībās.

Zahenbaherei-Štēlei šogad notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs konstatēts aizliegtais stimulants metilheksanamīns. Pēcāk sportiste tika izraidīta no olimpiskā ciemata, bet Olimpiādes sacensību rezultāti - 11.vieta sprintā, 20.vieta klasikā un 27.vieta iedzīšanā - viņai ir anulēti.

Tāpat viņa ierindojās ceturtajā vietā gan 12,5 kilometru masu startā, gan jaukto komandu stafetes sacensībās.

Pēcāk jūlijā Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) 33 gadus vecajai sportistei piesprieda divu gadu diskvalifikāciju, kas stājās spēkā ar atpakaļejošu datumu 17.februārī.

Tiesa, pati sportiste atklāja, ka aizliegtā viela viņas organismā nokļuvusi pēc uztura bagātinātāja lietošanas, ko viņai ieteicis dietologs.

Vēl nav skaidrs, vai Zahenbahere-Štēle piedalīsies šīs sezonas Pasaules kausa posmos. Jaunā biatlona sezona sāksies novembra beigās.

Zīmīgi, ka jau 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs Zahenbaherei-Štēlei un vēl dažiem citiem sportistiem tika piespriesta piecu dienu diskvalifikācija par paaugstinātu hemoglobīna līmeni asinīs.

Zahenbahere-Štēle karjeras laikā izcīnījusi divas olimpiskās zelta un trīs s

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!