Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākā biatloniste Madara Līduma trešdien Hantimansijskā, Krievijā, neatbilstoša ekipējuma dēļ netika pielaista pie starta pasaules čempionāta (PČ) 15 kilometru individuālajā distancē, kurā par uzvarētāju kļuva Helēna Ekholma no Zviedrijas.

Pārējās divas Latvijas biatlonistes ierindojās dalībnieču beigu galā - Žanna Juškāne ieņēma 80. vietu, bet Anete Brice palika 92. vietā 96 dalībnieču konkurencē. Finišu sasniedza 93 biatlonistes.

Līdumai dalība sacensībās netika atļauta, jo uz elkoņiem bija uzšūtas noteikumiem neatbilstošas uzšuves, aģentūru BNS informēja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) ģenerālsekretāre Anna Jermolajeva.

"Madarai uz elkoņiem bija uzšuves, lai, uz paklājiņa guļot un šaujot, neslīdētu rokas. Ja sacensībās Eiropā tam nepievērstu lielu uzmanību, tad pasaules čempionātā tiesneši ir striktāki, tāpēc Madara sacensībām netika pielaista," paskaidroja Jermolajeva un piebilda, ka Latvijas biatlonistei līdz startam pietrūcis laika, lai stingri piešūtās uzšuves noņemtu, savukārt rezerves kombinezonu uz startu neviens biatlonists līdzi neņemot.

Ekholma, kura šāva bez kļūdām, finišēja pēc 47 minūtēm un 8,3 sekundēm. Otro vietu ieņēma Vācijas biatloniste Tina Bahmane, kura atpalika par divām minūtēm un 15,8 sekundēm. Bronzas medaļu izcīnīja Vita Semerenko no Ukrainas.

Juškāne ar septiņām soda minūtēm no uzvarētājas atpalika par 13 minūtēm un 30,4 sekundēm, bet Brice, kurai šis ir debijas pasaules čempionāts, pieļāva desmit kļūdu.

Pasaules čempionāta turpinājumā ceturtdien risināsies 4x7,5 km stafete vīriešiem.

Pasaules čempionāts biatlonā:

15 km individuālā distance sievietēm

1. Helēna Ekholma (Zviedrija) 47:08,3 (0 kļūdas šaušanā)

2. Tina Bahmane (Vācija) +2:15,8 (2)

3. Vita Semerenko (Ukraina) +2:52,1 (3)

4. Nadežda Skardino (Baltkrievija) +3:01,7 (1)

5. Magdalēna Noinere (Vācija) +3:16,6 (5)

6. Marija Dorina (Francija) +3:49,4 (3)

..80. Žanna Juškāne (Latvija) +13:30,4 (7)

..92. Anete Brice (Latvija) +20:15,9 (10)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!