Foto: Reuters/Scanpix
Atēnu olimpisko spēļu čempions, britu vieglatlēts Marks Lūiss-Fransiss ir papildinājis sprinteru sarakstu, kas pēc vieglatlētikas gaitu beigām pievērsušies bobslejam.

33 gadus vecais Lūiss-Fransiss, kurš 2004. gadā Atēnu Olimpiādē izcīnīja zelta medaļu 4x100 metru stafetē, cer izcīnīt vēl vienu olimpisko medaļu, bet jau ziemas olimpiskajās spēlēs 2018. gadā Phjončhanā, vēsta portāls "insidethegames.biz".

"Man patīk izaicinājumi; es jau esmu izcīnījis zelta medaļu vasaras olimpiskajās spēlēs, un ja man tas izdosies arī ziemā, būšu laimīgs," saka bijušais vieglatlēts. "Mums jau tagad ir spēcīga komanda, kas pēdējos divos pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs palika piektajā vietā, un ja man izdotos iekļūt [Lielbritānijas bobsleja] izlasē un palīdzēt uzlabot viņu rezultātu par divām vai trim pozīcijām, būtu labi. Es noteikti nenāku šurp "pavizināties"."

Lielbritānijas bobsleja komandā jau ir viens bijušais sprinteris, Kreigs Pikerings, lai gan tik izcilus panākumus vieglatlētikā viņš nav sasniedzis.

"Tas, ka mums grib pievienoties olimpiskais čempions, rāda, ka esam uz pareizā ceļa," saka Lielbritānijas Bobsleja federācijas direktors Gerijs Andersons. "Mēs savu sporta veidu esam padarījuši atraktīvu tādiem sportistiem kā Marks, viņi zina, ka te ir iespējas izcīnīt medaļas un tieši to viņi grib. Turklāt Marks jau ir sasniedzis augstāko iespējamo virsotni sportā un bijis komandā, kas izcīna olimpisko zeltu. Arī tas mums ir ļoti svarīgi, jo viņš skaidri zina, kā ir jāstrādā komandā."

Lūiss-Fransiss jau aizvadījis pāris treniņus kopā ar bobslejistiem starta estakādē Bātā un federācijas vadība paredz, ka viņš bobslejā varētu debitēt jau šosezon.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!