Foto: Reuters/Scanpix
Ar Keilijas Hamfrijas un Elanas Meijeres Teiloras startu Ziemeļamerikas kausa izcīņas sacensībās pie vīriešu četrinieka stūres Kalgari ir debitējis jauktais bobslejs, vēsta vietējie mediji.

Soču olimpiskā čempione Hemfrija savā pirmajā braucienā izcīnīja otro vietu, otrajā - ceturto un divu braucienu summā ieņēma otro vietu, raksta "The Star". Maijersa ierindojās trešajā vietā.

"Pirmajā braucienā biju ļoti koncentrējusies, katrā līkumā nedaudz drošības dēļ piebremzēju," atzinās Hemfrija. "Zināju, ka otrajā būs jāparāda viss, ko spēju, un jāuzlabo sniegums, un mani puiši bija lieliski!"

Hemfrijas stūmēji ir Dens Deils, Daglass Maklelands un Džoijs Nemets.

Kā zināms, šosezon pirmo reizi ir atļauts veidot jauktās ekipāžas ar sievieti kā piloti startam bobsleja četrinieku sacensībās. Lai gan noteikumi tehniski pieļauj sievietēm būt par stūmējām, taču pretējā dzimuma sportisti ir spēcīgāki un ātrāki, tā kā šī iespēja ir maz ticama, lai gan Hemfrija cer uz simtprocentīgu sieviešu četrinieku sacensībām nākotnē.

"Diez vai sieviešu četrinieku ekipāžas tika izveidotas manas karjeras laikā, taču es ceru, ka nākamajai paaudzei tādas būs," saka olimpiskā čempione. Hemfrija nenoliedz, ka viņas mērķis ir izcīnīt olimpiskās medaļas abās disciplīnās - sieviešu un vīriešu sacensībās.

Hamfrijai un Teilorei tagad plānā ir sacensības Laplaņā, Fracncijā - pēdējās zemākā līmeņa pārbaudes sacīkstes. Ja viņas tur iztiks bez kritieniem, tad decembrī drīkstēs startēt Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā.

Kā zināms, šobrīd sievietes sacenšas tikai divnieku ekipāžu konkurencē, un Hemfrija ar Teilori ir pagaidām vienīgās dāmas, kas pilotē četrinieku ar vīriešu stūmējiem.

Vīriešu bobslejs olimpisko spēļu programmā tika iekļauts 1924.gadā, bet sievietes ziemas Olimpiādē debitēja 2002.gadā Soltleiksitijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!