Latvijas bobsleja ekipāžas, kuras pilotēja Oskars Ķibermanis un Oskars Melbārdis, pēc veiksmīga pirmā brauciena Pasaules kausa izcīņas posmā Sanktmoricā dalīja trešo vietu, taču otrajā braucienā to noturēt nevienam no viņiem neizdevās.

Divu braucienu summā Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni ierindojās piektajā vietā, bet Oskars Melbārdis un Arvis Vilkaste sacensības noslēdza pozīciju zemāk. Savukārt trešā Latvijas ekipāža Uģis Žaļims un Jānis Jansons izcīnīja desmito vietu.

Ķibermaņa un Melbārža ekipāžas pirmajā braucienā sasniedza vienādu laiku – minūte un 5,70 sekundes, dalot trešo vietu. Tomēr otrajā braucienā neveiksmīgi veiktā trases lejasdaļā viņiem abiem maksāja cīņu par godalgām. Sacensību noslēgumā uzvarētājam Johanesam Lohneram no Vācijas Ķibermanis zaudēja 0,73 sekundes, bet Melbārdis – 0,74 sekundes.

Savukārt Žaļima ekipāža pēc pirmā brauciena dalīja 10. vietu ar čehu Dominiku Dvoraku, bet otrajā braucienā latviešu ekipāža šo pozīciju saglabāja. Summā uzvarētājam Žaļims zaudēja 1,14 sekundes.

Aiz posma uzvarētāja Lohnera ierindojās viņa tautietis Frančesko Frīdrihs (+0,67), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Stīvens Holkombs no ASV (+0,69).

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!