Foto: F64
Kritiens, kas Latvijas jaunajam bobsleja pilotam Oskaram Ķibermanim liedza startēt Pasaules kausa posmā Leikplesidas trasē, pilotu nav izbiedējis, tomēr viņš cer, ka tas būs pēdējais viņa karjerā.

"Pirmo dienu nobraucu, un arī otrajā dienā pirmais brauciens bija labs," Ķibermanis atcerējās notikumus Leikpleisidā. "Savukārt otrajā braucienā nedaudz nokļūdījos, un tur jau daudz nevajag - par vēlu iegājām līkumā un apgāzāmies. Sāpīgākā bija tieši ilgā šļūkšana pa ledu. Ja sākumā likās, ka viss ir kārtībā, uz vakaru jau jutu, ka kļūst sliktāk."

Kā zināms, decembrī pirms Pasaules kausa trešā posma, aizvadot treniņus ar divnieku kamanām, Ķibermanis piedzīvoja kritienu, gūstot vieglu smadzeņu satricinājumu. Šī iemesla dēļ viņš nepiedalījās sekojošajās sacensībās.

20 gadus vecais sportists uzsvēra, ka pēc Leikpleisidas kritiena nav nobijies, jo tas nav pirmais viņa karjerā. "Nē, galīgi neesmu satraucies. Tomēr ceru, ka šis bija pēdējais kritiens. Es labprāt atgrieztos Leikpleisidā, lai pierādītu sevi."

"Viss aktīvi notiek, un līdz 23.decembrim jau aizvadīju treniņus ar komandu. Dakteri iebilda, tomēr riskējām un darījām," par periodu starp trešo un ceturto Pasaules kausa posmu stāsta Ķibermanis. "Uzreiz pēc nometnes jutos nedaudz sliktāk, tomēr tagad ar katru dienu paliek arvien labāk."

Šīs sezonas sākumā Ķibermanis ievērojami augstākus rezultātus sasniedza četrinieku sacensībās, pirmajos divos Pasaules kausa posmos izcīnot attiecīgi septīto un sesto vietu.

"Šie rezultāti ir pārsteidzoši tāpēc, ka tās (Kalgari un Pārksitija) man bija jaunas trases. Tomēr vienmēr ceru uz augstiem rezultātiem, jo citādi jau nav jēgas piedalīties," kaujinieciski stāstīja sportists, kurš atzina, ka četriniekos vismaz sezonas sākumā bija labāka tehnika. "Tagad man būs arī jauns divnieku bobs, varbūt tas ies labāk."

Ķibermanis atklāja, ka piektajā Pasaules kausa posmā, kas janvāra otrās nedēļas nogalē risināsies Sanktmoricā, viņš nepiedalīsies, bet tā vietā dosies uz sev ļoti labi pazīstamo Īglsu, kurā notiks dubultās Eiropas kausa sacīkstes, kas ļaus ievākt labus kopvērtējuma punktus. "Pēc tam palikšu turpat Īglsā uz nākamajā nedēļā sekojošo Pasaules kausa posmu."

Pilots izteicās, ka vēlas, lai viņam nākamajā gadā novēlētu veiksmi, jo pārējo bobsleja izlase pati mēģinās paveikt.

Kā zināms, FIBT rangā pašlaik divniekiem Latvijas vadošais pilots Oskars Melbārdis ieņem septīto vietu, Uģis Žaļims, kurš sezonu iesācis Eiropas kausa sacīkstēs, atrodas 22.pozīcijā, bet Ķibermanis šobrīd ieņem vien 53.vietu.

Savukārt četriniekiem Melbārdis, neskatoties uz diskvalifikāciju Pasaules kausa pirmajā posmā, atrodas desmitajā vietā, Ķibermanis ir 15.vietā, bet Žaļims atrodas 29.pozīcijā.

Atlase Soču olimpiskajām spēlēm ilgs līdz 19.janvārim. Ja Latvija pasaules rangā būs vismaz devītajā vietā, tā Olimpiādei kvalificēsies ar divām divnieku un četrinieku ekipāžām, bet labāko trijnieks dos iespēju piedalīties pat ar trim ekipāžām. Tomēr pašlaik vairs Latvija reāli nepretendē uz iespēju Sočos startēt ar trim ekipāžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!