Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Krievijas Bobsleja federācija samaksājusi parādus ārzemju treneriem, kuri par 2015./2016. gada sezonu nesaņēma algas, vēsta portāls "rsport.ru".

Krievijas Bobsleja federācija bija parādā arī latviešu trenerim Jānim Miņinam, kurš strādāja ar krievu dāmu izlasi. Bez Miņina algas nesaņēma arī kanādieši Pjērs Lidērs un Florians Linders, vācieši Villijs Šnaiders un Tomass Placers, austrietis Johans Valners.

Krievija Bobsleja federācija ar treneriem nevarēja norēķināties, jo organizācijas konti tika bloķēti pēc tam, kad bijušais federācijas prezidents, uzņēmējs Georgijs Bedžamovs pameta Krieviju un tika izsludināts meklēšanā.

Savukārt jūnija sākumā par jauno Krievijas Bobsleja federācijas (KBF) prezidentu tika ievēlēts divkārtējais olimpiskais čempions Aleksandrs Zubkovs.

Zubkovs tagad īsti nezina, kā notiks gatavošanās jaunajai sezonai. "Šo jautājumu apspriedīsim, kad treneri apstiprinās naudas saņemšanu. Jautājums par sadarbības turpināšanu gan tiks apspriests tikai ar skeletona treneriem – Šnaideru un Placeru," skaidroja Zubkovs, kurš uzsvēra, ka tiek cītīgi strādāts pie finanšu problēmu risināšanas.

Jau vēstīts, ka Miņins saņēmis piedāvājumu strādāt ar Polijas bobslejistiem, bet pagaidām oficiāli vienošanās nav panākta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!