Foto: AP/Scanpix
Uz Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas (KBSF) prezidenta amatu ir pieteikušies trīs pretendenti, ieskaitot esošo prezidentu Aleksandru Zubkovu, ziņo aģentūra TASS.

Bez Zubkova uz šo amatu kandidē Krievijas bobsleja izlases bijušais galvenais treneris Oļegs Sokolovs un Krievijas valsts Domes priekšsēdētāja vietnieka palīgs Anatolijs Pegovs.

Zubkova kandidatūru izvirzījusi Krasnodaras novada Bobsleja un skeletona federācija, Irkutskas apgabala Bobsleja federācija, Ļeniņgradas un Maskavas apgabala federācijas, Maskavas un Sanktpēterburgas Bobsleja federācijas, kā arī Orlas Bobsleja un kamaniņu sporta federācija, TASS uzzināja KBSF.

Pegova kandidatūru izvirzījusi Krasnojarskas novada Kamaniņu sporta un bobsleja federācija, bet Sokolovu — Voroņežas apgabala Bobsleja federācija.

Sokolovs Krievijas bobsleja izlasi trenēja no 2010. līdz 2012. gadam. Pēc tam viņu nomainīja kanādiešu speciālists Pjērs Lidērs.

Zubkovs KBSF prezidenta amatu ieņēma 2016. gada 2. jūnijā pēc ārkārtas kongresa, kas tika sasaukts pēc tam, kad iepriekšējais federācijas prezidents Georgijs Bedžamovs aizmuka no Krievijas. Bedžamovs Krievijā apsūdzēts finanšu noziegumos.

KBSF prezidenta vēlēšanas notiks 17. jūlijā Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!