Foto: F64
Latvijas bobsleja divnieku ekipāža ar pilotu Uģi Žaļimu sestdien izcīnīja piekto vietu Sanktmoricas trasē Šveicē notikušajā Eiropas čempionātā.

Par uzvarētāju kļuva mājinieks pieredzējušais Beāts Hefti, kurš šosezon aizvada pirmās sacensības. Viņa rezultāts bija divas minūtes un 12,60 sekundes.

Sanktmoricā notikušais Eiropas čempionāts vienlaikus bija arī Pasaules kausa izcīņas septītā posma sacensības, tāpēc sacīkstēs piedalījās arī ekipāžas no citiem kontinentiem. Otrajā vietā 0,18 sekundes aiz Hefti palika amerikānis Stīvens Holkombs, bet viņam sekoja vācietis Niko Valters, kurš atpalika vēl par 0,02 sekundēm.

Trešais Eiropas čempionāta ieskaitē ir vācietis Maksimiljans Arnts, kurš Pasaules kausā ir ceturtais, bet no uzvarētājam zaudēja par 0,28 sekundes.
Žaļims ar stūmēju Intaru Dambi Pasaules kausa ieskaitē izcīnīja septīto vietu, no Hefti atpaliekot par 0,56 sekundēm, taču starp eiropiešiem viņš ieņēma piekto vietu.

Tikmēr Oskars Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu Pasaules kausa posmā ierindojās dalītajā desmitajā vietā, uzrādot vienādu rezultātu ar kopvērtējuma līderi Frančesko Frīdrihu no Vācijas. Abas ekipāžas no šveicieša atpalika par 0,68 sekundēm. Savukārt Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni palika uzreiz aiz viņiem, ieņemot 12.pozīciju, no Hefti atpaliekot par 0,71 sekundi. Eiropas čempionātā Melbārdis attiecīgi astotajā vietā, bet Ķibermanis - desmitais.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!