Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sportists Martins Dukurs nav apmierināts ar savu sasniegto rezultātu Kēnigzē trasē Vācijā notikušajā Pasaules kausa izcīņas skeletonā piektajā posmā.

Kā ziņots, sestdien notikušajās sacensībās Martins Dukurs abus braucienus veica ar kļūdām, turklāt otrajā pārāk riskēja un gandrīz piedzīvoja kritienu, summā ieņemot tikai sesto vietu.

Arī Martina vecākais brālis Tomass Dukurs braucienus veica ar nelielām kļūdām un sacensību noslēgumā ierindojās dalītā septītajā pozīcijā.

Samērā pārliecinošu uzvaru savā mājas trasē izcīnīja vācietis Franks Rommels, kurš divu braucienu summā Martinu Dukuru apsteidza par 1,14 sekundēm, bet Tomasu Dukuru - par 1,32 sekundēm.

"Ja būtu nojautis, ka viss šādi izvērtīsies, nebūtu tik ļoti riskējis. Protams, otrajā nobraucienā gāju "uz visu banku"," Martina Dukura izteicieni par aizvadītajām sacensībām citēti portālā "bobslejs.lv". "Ja būtu labi izbraucis arī šo trases vietu, sacensību rezultāti būtu interesanti. Tajā aplī man bija sajūta, ka jau esmu to izbraucis, taču tad tie mazie līkumiņi, kas sekoja, patraucēja novaldīt kamanas."

Martins Dukurs atzina, ka viņš nav apmierināts ar savu rezultātu sestdien, jo treniņos viņam veicies daudz labāk, un arī liktenīgo apli izdevies izbraukt veiksmīgi.

"Protams, iekšēji drusku kremt, ka šoreiz neizdevās, taču nemānu pats sevi un apzinos, ka visu laiku nevaru būt absolūts līderis. Bet viens ir skaidrs - ir zaudēta šī cīņa, bet ne kauja," uzsvēra Martins Dukurs.

Pēc pieciem posmiem Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 1076 punktiem saglabāja Martins Dukurs, bet viņam ar 1003 punktiem seko Rommels. Trešo vietu ar 970 punktiem saglabāja krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš šoreiz izcīnīja piekto vietu, bet Tomass Dukurs ar 956 punktiem atkāpās uz ceturto pozīciju.

Kā ziņots, iepriekšējā Pasaules kausa posmā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts, kārtējo pārliecinošo uzvaru šosezon izcīnīja Martins Dukurs, trešo gadu pēc kārtas kļūstot par kontinenta čempionu.

Savukārt Tomass Dukurs Eiropas čempionātā izcīnīja otro vietu. Līdz ar to otro reizi šīs sezonas Pasaules kausa izcīņas posmos pirmās divas vietas ieņēma abi Latvijas pārstāvji.

Jau vēstīts, ka Martins Dukurs pārliecinošas uzvaras izcīnīja arī pirmajos trijos šīs sezonas Pasaules kausa posmos.

Pasaules kausa ieskaitē šosezon notiks astoņi posmi, bet sezona februāra otrajā pusē noslēgsies ar pasaules čempionātu, kas risināsies Leikplesidas trasē ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!