Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Īglsas trasē, Austrijā, izcīnīja ceturto vietu.

Tikmēr Latvijas otra ekipāža Edgars Maskalāns ar stūmēju Intaru Dambi šajās sacensībās ierindojās 15.vietā, bet trešais divnieks Uģis Zaļims/Raivis Zīrups nebija kvalificējušies otrajam braucienam un sacensības noslēdza 23.pozīcijā.

Melbārdis/Dreiškens pirmajā braucienā ar 4,96 sekundēm uzstādīja Īglsas trases starta rekordu un arī visu braucienu veica bez nopietnām kļūdām, finišā uzrādot rezultātu 52,29 sekundes un ierindojoties trešajā vietā.

Arī otrā brauciena starts Latvijas divniekam izdevās labs – 4,97 sekundes, bet brauciena rezultāts bija 52,43 sekundes, divu braucienu summā sasniedzot minūti un 44,72 sekundes, kas deva ceturto vietu.

Tikmēr Maskalāna/Dambja ekipāža pirmajā braucienā startēja ar 5,15 sekundēm un braucienu veica salīdzinoši tīri, finišējot ar rezultātu 52,93 sekundes un ieņemot 17.vietu. Otrajā startā Maskalāns/Dambis nedaudz uzlaboja savu startu (5,14) un braucienā pieļāva vienu diez gan nopietnu kļūdu. Finišā latvieši uzrādīja laiku 52,56 sekundes un divu braucienu summā sasniedza minūti un 45,49 sekundes un pakāpās divas pozīcijas augstāk.

Visbeidzot Zaļims un Zīrups pirmā brauciena startā sasniedza trešo labāko rezultātu (5,02), bet pašā braucienā latviešu debitantam tik labi vairs neveicās un ar rezultātu 53,23 palika 23.vietā, nekvalificējoties otrajam braucienam, kurā startēja 20 ātrākie.

Tikmēr pirmo vietu izcīnīja šveicietis Bīts Hefti ar stūmēju Tomasu Lamparteru, kuru rezultāts divu braucienu summā bija minūte un 44,24 sekundes, par 0,12 sekundēm apsteidzot vāciešus Andrē Floršucu/Kevinu Kuski, bet par 0,18 sekundēm -Stīvenu Holkombu/Džastins Olsens no ASV

Rīt Īglsas trasē notiks sacenības četrinieku ekipāžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!