Foto: AFP/Scanpix
Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža četrinieks sestdien Vinterbergas trasē Pasaules kausa kārtējā posmā sasniedza jaunu starta rekordu, bet divu braucienu summā ieņēma sesto vietu.

Otra Latvijas pilota Oskara Ķibermaņa četrinieks divu braucienu summā ierindojās 14.vietā.

Pirmajā braucienā Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu. Arvi Vilkasti un Jāni Strengu atkārtoja starta rekordu (5,01 sekunde), taču braucienā pieļāva dažas kļūdas un finišā sasniedza tikai dalītu septīto labāko laiku. Arī Ķibermanim ar stūmējiem Raivi Broku, Helviju Lūsi un Vairi Liebomu īsti neizdevās pirmais brauciens, kurā viņš ieņēma tikai 16.vietu.

Otrajā braucienā Melbārža četrinieks sasniedza starta rekordu 4,98 sekundes, taču atkal kļūdījās devītajā virāžā, atsitoties pret apmali, kas liedza summā pakāpties augstāk par sesto vietu. Tikmēr Ķibermaņa četrinieks otrajā braucienā sasniedza 11.labāko laiku, kas ļāva pakāpties uz 14.vietu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva vācieša Maksimiljana Arndta četrinieks, kurš par 0,17 sekundēm apsteidza sava tautieša Frančesko Frīdirha kvartetu un par 0,20 sekundēm krieva Aleksandra Zubkova ekipāžu.

Neveiksmīgs posms bija amerikāņu sportistiem. Pirmajā braucienā kritienu piedzīvoja Batnera četrinieks, bet otrajā – pieredzējušā Stīvena Holkomba kvartets. Abi piloti kritienus piedzīvoja devītajā virāžā, kuru slikti veica arī Melbārdis, bet abas ekipāžas vēlāk savus bobus dabūja atpakaļ uz sliecēm un spēja finišēt.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!