2016. gada pasaules čempionātā bobslejā un skeletonā Austrijā, Īglsas trasē, sestdien, 20. februārī, Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža četrinieks pēc diviem braucieniem ieņem septīto vietu, saglabājot labas cerības uz medaļām.

Pirmajā braucienā, startējot ar 19. numuru, Melbārža četrinieks bija devītais. Otrajā braucienā Melbārdis ar saviem stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu uzrādīja trešo labāko laiku, kopvērtējumā pakāpjoties uz septīto poazīciju.

Pārliecinošs līderis pēc pirmās dienas ir vācietis Frančesko Fridrihs, kurš bija ātrākais abos braucienos, bet uz sudraba un bronzas medaļām pēc diviem braucieniem kandidē astoņas ekipāžas, kuras šķir 0,22 sekundes.

Pagaidām otrais ir Niko Valtera četrinieks, kas līderiem zaudē 0,27 sekundes, bet tikai 0,01 sekundi lēnāki divios braucienos bija krievu sportisti ar pilotu Aleksandri Kasjanovu. Melbārža četrinieku no sudraba pozīcijas šķir 0,14 sekundes.

Uzreiz aiz labāko desmitnieka pēc diviem braucieniem ir Oskara Ķibermaņa četrinieks (+0,76 sekundes), bet tikai 20. vietā ir Uģa Žaļima kvartets (+1,48 sekundes), kuram abi braucieni neizdevās.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!